Начало Дакар Abu Dhabi Desert Challenge 2024: Ал-Атия най-бърз в предпоследния етап, Шишери отпадна

Abu Dhabi Desert Challenge 2024: Ал-Атия най-бърз в предпоследния етап, Шишери отпадна

21
0
Насер Ал-Атия
Насер Ал-Атия, снимка A.S.O/DPPI/B.Roux

Насер Ал-Атия беше най-бърз в предпоследния четвърти етап на Abu Dhabi Desert Challenge 2024. Пилотът на Nasser Racing записа време за 3 часа, 12 мин. и 21 сек. Втори и трети в днешната отсечка останаха Язид Ал-Раджи (Overdrive Тойота) и Мартин Прокоп с Форд. Благодарение на този успех Ал-Атия си върна водачеството в общото класиране и се доближава до победата.

Abu Dhabi Desert Challenge е кръг №2 от сезон 2024 в световния рали рейд шампионат на ФИА и ФИМ (W2RC). Състезанието се състои от 5 специални етапа с обща дължина от над 1000 км. Надпреварата се провежда на територията на Обединените арабски емирства.

Днес беше ред на предпоследния четвърти етап от пустинната надпревара в ОАЕ. Той беше с дължина от 231 км около Мезра. Подобно на предишните етапи, тук отново имаше голямо количество дюни и пясък

Ал-Атия поведе след първата част от предпоследния етап от тазгодишното издание на Abu Dhabi Desert Challenge. Катарецът гледаше да навакса времето, което загуби в третата отсечка заради технически проблеми. Около Ал-Атия бяха Шишери, Кинтеро и Ал-Раджи.

Междувременно стана ясно, че Хуан Крус Якопини (Overdrive Тойота) приключва участието си в надпреварата. Оказа се, че аржентинецът е получил външна асистенция при поправката на неговия Хайлукс, което е забранено от правилата. Следователно Якопини беше принуден да се откаже от по-нататъшно участие в Abu Dhabi Desert Challenge 2024.

Четвърти завърши победителят от третия специален етап Сет Кинтеро (Тойота), следван от Остин Джоунс (Can-Am Factory Team), Маркус Баумгарт (X Rally Team) и Роки Бацюшка (Can-Am Factory Team). В топ 10 влязоха още пилоти като Саод Вариава (Тойота), Кристина Гутиерес (BBR) и Мансур Ал-Хелейн (RX Sport). От надпреварата отпадна и Герлен Шишери (Ovedrive Тойота). Французинът беше принуден да се откаже, след като неговият навигатор Алек Уинок получи контузи след тежко приземяване от една дюна.

Ал-Атия си върна водачеството във временното класиране благодарение на победата в предпоследния четвърти етап. Веднага зад него са Кинтеро и Ал-Раджи.

При мотоциклетистите първото място отново беше за Аарон Маре (Hero). Зад французина се наредиха Жанлуп Лепан и Конрад Дабровски с мотори на КТМ. В челната петица намериха място още Рос Бранч (Hero) и Ян Брабек с КТМ. Маре води в общото подреждане, следван от Дабровски и Лепан.