Начало Дакар Abu Dhabi Desert Challenge 2024: Шишери най-бърз във втория етап, Ал-Атия води...

Abu Dhabi Desert Challenge 2024: Шишери най-бърз във втория етап, Ал-Атия води във временното класиране

79
0
Герлен Шишери
Герлен Шишери, снимка A.S.O/DPPI/B.Roux

Герлен Шишери беше най-бърз във втория етап от Abu Dhabi Desert Challenge 2024. Пилотът на Overdrive Тойота записа време за 3 часа, 15 мин. и 28 сек. Втори на 2 мин. и 44 сек. от времето на Шишери финишира Насер Ал-Атия (Nasser Racing). Трети остана Сет Кинтето с Тойота.

Abu Dhabi Desert Challenge е кръг №2 от сезон 2024 в световния рали рейд шампионат на ФИА и ФИМ (W2RC). Състезанието се състои от 5 специални етапа с обща дължина от над 100 км. Надпреварата се провежда на територията на Обединените арабски емирства и е основно на пустинен терен

Днес се проведе специален етап №2 от легендарната пустинна надпревара. Той беше с дължина от 239 км от Ал Данан до Мезра. В днешната отсечка отново имаше голямо количество дюни и пясък, подобно на тази от 26 февруари.

Шишери водеше през по-голямата част от днешния специален етап на Abu Dhabi Desert Challenge 2024. Французинът искаше да навакса загубеното време през вчерашния ден, когато заседна в дюна.

Шишери водеше борба с Гийом де Мевиус, Ал-Атия и Кинтеро. В крайна сметка обаче той успя да запише първи етапен успех от тазгодишното издание на надпреварата. Втори и трети останаха Ал-Атия и Кинтеро.

Четвърти и пети финишираха Лукаш Мораеш (Тойота) и миналогодишният победител Язид Ал-Раджи (Overdrive Тойота). Шестото място беше заето от Остин Джоунс (Can-Am Factory Team). Топ 10 допълниха пилоти като Саоод Вариава (Тойота), Лионел Бауд (Overdrive Тойота), Маркус Баумгарт (X RallyTeam) и Роки Бацюшка от отбора на (Can-Am Factory Team). В общото класиране Ал-Атия продължава да води, следван от Мораеш и Якопини.

При моторите първото място отиде при Аарон Маре (Hero), следван от Конрад Дабровски (КТМ) и Жанлуп Лепан също с КТМ. В топ 5 влязоха още Рос Бранч (Hero) и Оран О’Кели (КТМ). В общото класиране няма промени.