Начало Rally Адамо: Резултатите на Нювил са по-добри от общото ни ниво

Адамо: Резултатите на Нювил са по-добри от общото ни ниво

185
0

Хюндай изживя тежък уикенд в Португалия, откъдето си тръгна с второ място, но премина и през доста разочарования. Подиумът бе 50-ти за отбора от Алценау във WRC. Той обаче не бе достатъчен за шефа на тима Андреа Адамо, който не скри разочарованието си от проблемите на екипажите му в състезанието.

Второто място в седмия кръг от тазгодишното първенство бе пето класиране в топ 3 за Тиери Нювил и Никола Гилсул, които освен това взеха 4 точки от пауърстейджа

„След катастрофата ни в Чили бе важно да се върнем в битката”, заяви Нювил.

„Уикендът не бе напълно безпроблемен за нас, но демонстрирахме силно темпо и взехме няколко победи в отсечки. Като цяло смятам, че можем да сме доволни от второто място. На финала изоставахме горе-долу с толкова време, колкото загубихме в петък. Битката в шампионата е интересна, като вече достигнахме средата на сезона. Знаем, че не можем да допускаме грешки, когато борбата е толкова близка.”

Дани Сордо поведе в началото на надпреварата, възползвайки се от по-задната си стартова позиция. Проблем с горивната система обаче го върна твърде назад, за да има шанс да се бори за добро класиране.

„Опитахме се да загърбим разочарованието. Усещането по отсечките е страхотно, когато натискаш здраво и летиш през Фафе с всички зрители около теб. Целият тим се труди упорито, така че според мен споделяме заслугата за подиума”, каза испанецът.

Проблеми с горивната система още през първия ден от състезанието означаваха огромно изоставане и за Себастиен Льоб. Деветкратният световен шампион продължи да се бори за тима, но съвсем накрая секунда разсейване доведе до удар в камък.

„Дадохме някои добри времена, които показват какво можехме да постигнем. Радвам се, че тимът взе подиум след толкова трудна надпревара. За нас нещата не преминаха без инциденти, но усещането в колата бе доста добро”, обясни Льоб.

Шефът на екипа Андреа Адамо не бе доволен и не скри разочарованието си

„Изпитвам различни чувства. Първото е огромен респект към екипажите ни. Тиери и Никола правят страхотен сезон с колата, която сме им предоставили. Напълно заслужиха второто място. Те продължават да записват резултати, които са по-добри от общото ни ниво”, каза Адамо.

„На второ място съм разочарован от проблемите ни в петък, които попречиха на другите ни екипажи да се намесят в битката за подиума. Още една изпусната възможност. Очевидно е, че ни липсва известна скорост в сравнение със съперниците. Ние сме в шампионата, за да се борим за победи и това е най-важното нещо, върху което трябва да се съсредоточим.”