Начало Избрани Алфа Ромео разкри кога ще покаже болида за сезон 2023

Алфа Ромео разкри кога ще покаже болида за сезон 2023

653
0
Алфа Ромео С42
снимка, Алфа Ромео

Алфа Ромео разкри кога ще покаже болида за сезон 2023. Това ще се случи на 7 февруари. Швейцарците станаха деветия от общо десет отбора, които обявиха датите на представяне на своите автомобили.

Отборът от Хинвил започва последния си сезон под името Алфа Ромео. След това екипът отново ще носи името Заубер, преди да започне да си партнира с Ауди през 2026 г.

Алфа Ромео ще представи новия болид С43 в Цюрих. После трябва да последва снимачен ден в Барселона, където ще бъдат направени няколко обиколки. Накрая отборът ще се отправи към единствените предсезонни тестове за тази година, които ще се проведат в Бахрейн от 23 до 25 февруари.

Миналата година беше постигнат значителен напредък. Отборът от Хинвил успя да разтълкува добре новите технически разпоредби в спорта. Болидът на швейцарците дори нямаше толкова сериозни проблеми с теглото за разлика от своите съперници.

Алфа Ромео бе четвъртия по сила отбор на стартовата решетка в началната фаза на сезон 2022 в F1. Швейцарците редовно изпреварваха Макларън и Алпин. В един момент Валтери Ботас дори се бореше срещу бившия си съотборник Люис Хамилтън с Мерцедес.

Но с напредване на кампания Алфа Ромео направи огромна крачка назад в представянето си. Тимът от Хинвил се сблъска с редица проблеми с надеждността, които бяха породени най-вече от двигателя на Ферари. Също екипът нямаше толкова сериозно развитие на болида С42. Това позволи на Макларън и Алпин да се откъснат далеч напред. До края на миналогодишната кампания притежаваният от Заубер екип дори изоставаше и от Астън Мартин. Швейцарският отбор все пак успя да запази шестото място при конструкторите благодарение на силните индивидуални резултати на Ботас.

Алфа Ромео няма да променя пилотския си състав за този сезон. Отборът отново ще разчита на Валтери Ботас и Гуаню Жу. Към тях се присъединява и резервният състезател Тео Пурчер. Французинът ще продължи да кара и във Формула 2 с отбора на АРТ Гран при.

Швейцарците все още не са обявили кой ще замени Фредерик Васьор. Французинът напусна Алфа Ромео и застана начело на Ферари. Тимът от Хинвил все пак привлече Андреас Зайдл. Германецът е новият главен изпълнителен директор на Заубер. В тази си роля той ще отговаря и за бъдещата работа на екипа с Ауди.