Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алфа Таури обяви кога ще е официалната поява на AT02

Алфа Таури обяви кога ще е официалната поява на AT02

740
0
Алфа Таури, Пиер Гасли
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Алфа Таури обяви, че официалната поява на болида AT02 за сезон 2021 във Формула 1 ще е на 19 февруари. Отборът от Фаенца е четвъртият екип – след Макларън, Алфа Ромео и Мерцедес, който оповести датата на презентацията си.

Пилоти на тима през предстоящата състезателна година ще са Юки Цунода и Пиер Гасли. За японеца това ще е дебютен сезон в Гран при. Алфа Таури организира специални тестове за него на пистите Имола и Мизано, за да му помогне да навлезе по-лесно в работата, процедурите и т.н.

„Това ще е дебютният ми сезон и ще натискам от самото начало, за да се адаптирам възможно най-добре към колата. Не се страхувам обаче да допускам грешки“, заяви 20-годишният пилот на Алфа Таури, който ще е първият японец на грида от 2014 г. насам.

„Ще се постарая, разбира се, да са колкото се може по-малко, но пропуските в началото са неизбежни. Уверен съм, че мога да се поуча от грешките си, както показах миналата година във Формула 2.“

Цунода посочи също така, че се гордее да представя страната си и да има подкрепата на японските фенове. Той сподели и как е избрал състезателния си номер за Формула 1 – 22.

„В картинга се състезавах с номер 11. В F1 обаче той е зает от Серхио Перес. Затова умножих по две и се получи 22. Този номер също ми харесва, защото е на Дженсън Бътън през годината, когато той спечели титлата – 2009-та – и е пилот, когото уважавам много. Освен това е номер, използван от японския пилот Такума Сато.“