Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо доволен от прогреса на Алпин

Алонсо доволен от прогреса на Алпин

2082
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Алпин

Фернандо Алонсо сподели, че е доволен от колата на Алпин през днешните тренировки.  Испанецът завърши първата тренировъчна сесия на петнадесето място, но във втората успя да стигне до пета позиция зад своя съотборник Естебан Окон.

„Беше добър петък за нас. По време на двете сесии се фокусирахме върху малките подобрения, които ще използваме през този уикенд. Успяхме да съберем добра информация за гумите и представянето на колата. Като цяло съм доволен от двете свободни тренировки. Балансът на болида е много добър. Оптимист съм за квалификацията и нямам търпение да видя къде ще сме в квалификацията“, сподели Алонсо.

Неговият съотборник Естебан Окон също е оптимистично настроен след днешния ден. Французинът завърши тренировка номер едно дванадесети, а във втората стигна до четвъртото място.

„Можем да бъдем доволни от постигнатия резултат.  В Барселона е много трудно да намериш правилното сцепление. Работата с гумите ще е от голямо значение. Новата версия на завой номер десет е много добра и смятам, че там може да подобрим нашето представяне. Направихме голяма стъпка напред във втората тренировка. Целта ни е да запазим доброто ни темпо в третата тренировка и квалификацията. Двете сесии бяха много натоварени, пробвахме нови компоненти, които работят много добре“, заяви Окон.

„Денят за нас бе много натоварен.  Тествахме няколко нови компонента и събрахме много ценна информация. Продължаваме да работим тази вечер и утре сутринта, за да сме напълно готови за квалификацията“, обясни Давиде Бривио.