Начало Избрани Алонсо: Ферари е извън нашия обсег, както беше и на Монца

Алонсо: Ферари е извън нашия обсег, както беше и на Монца

1427
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо коментира представянето на Ферари в първия ден от състезателния уикенд в Сингапур. Пилотът на Астън Мартин вярва, че Скудерията има невероятно темпо и е извън обсега на неговия тим.

Алонсо изпитваше огромни затруднения в Италия. Испанецът разполагаше с автомобил, който няма толкова добра топ скорост и не се чувства добре на писти с дълги прави. Затова той остана девети при развяването на карирания флаг на Монца.

Алонсо имаше големи очаквания за този уикенд. Двукратният световен шампион вярва, че бавната и технична писта в Сингапур ще пасне идеално на болида на Астън Мартин. Тимът от Силвърстоун донесе някои подобрения в AMR23, предназначени специално за Марина Бей

Испанският ветеран даде осмо време в първата свободна тренировка за Гран при на Сингапур. След това той постигна известен напредък и остана четвърти във втората тренировка, която се проведе на изкуствено осветление. Алонсо остана на 0.358 сек. от най-доброто време на неговия сънародник Карлос Сайнц от Ферари.

Алонсо призна, че Скудерията са недостижими за неговия тим и този уикенд. Според него, от Ред Бул вероятно крият скорост и ще бъдат бързи „когато е необходимо“.

„Мисля, че вчера ставах все по-уверен с колата и свиквах с пистата“, сподели Алонсо.

„Ферари е извън нашия обсег, както беше на Монца. Те са прекалено бързи“, продължи пилотът на Астън Мартин.  „От Ред Бул ще бъдат бързи когато има значение. Разликите обаче са много малки. Можете да бъдете в топ 5, но и можеше да се озовете извън топ 10. Ако загубите две десети, ще изпаднете в класирането, тъй като има толкова малки разлики.  Очаквам днес колоната да бъде доста компресирана. Трябва да сме готови за всичко и да запишем силни постижения в Q2 и Q3“, каза още Алонсо.

Пилотът на Астън Мартин също одобри промените по пистата в Сингапур.

„Беше забавно. Смятам, че е голямо подобрение в сравнение с миналото. Пистата беше малко по-бърза. Това ти позволява да влезеш по-бързо, така че ми харесва промяната. Като цяло беше нормален първи ден в Сингапур. Времето беше горещо, а ние правихме някои изпитания на колата и гумите“, завърши Фернандо Алонсо.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл бе 11-ти в първата петъчна тренировка и 14-ти във втората. Канадецът изпитваше известни затруднения на уличната писта в Сингапур.

„Смятам, че новият вариант на пистата работи добре и е забавен за каране. Все още не знам дали това ще насърчи изпреварванията. Няма много голяма спирачна зона в завой 16, но ще видим какво е възможно в неделя“, каза Строл.

„Вчера наистина не можахме да намерим темпото, от което се нуждаехме. Имаме малко работа за вършене, за да разберем къде можем да се подобрим. Ще направим някои корекции в настройката и ще се върнем по-силни за квалификацията“, добави пилотът на Астън Мартин.