Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Играем в Шампионската лига. Развитието на това ниво ще е най-голямото...

Алонсо: Играем в Шампионската лига. Развитието на това ниво ще е най-голямото предизвикателство за Астън Мартин

1101
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Астън Мартин вече „играе“ на най-високото ниво във Формула 1 и развитието ще е предизвикателство, отбеляза Фернандо Алонсо преди началото на уикенда за Гран при на Нидерландия.

„В известна степен бе неочаквано колко конкурентен бе тимът ни от първото състезание. Оказахме се в много силна позиция и използвахме максимално всяка предоставила ни се възможност в първите няколко надпревари. В последните няколко надпревари като че ли не бяхме съвсем на нивото от началото на състезателната година. Но въпреки това печелехме точки всеки уикенд. Сега започваме втората половина от сезона и според мен желанието ни е да се върнем в по-добра позиция“, коментира Алонсо.

„Нещата зад Ред Бул са много близки между Мерцедес, Ферари, Астън Мартин, Макларън. Ние искаме да останем в тази битка до Абу Даби. Това е целта. Мисля, че скоростта на колата бе изненада за нас. Но отборът бе изключителен през зимата – работи упорито, разбирайки къде са били миналогодишните проблеми. В повече надпревари досега от този сезон се справихме наистина добре – като издръжливост, стратегия, всичко.“

„Може да се каже, че в момента играем в Шампионската лига, където сме заедно с най-добрите отбори и се стараем да се развиваме и извън пистата. Това ще е най-голямото предизвикателство за Астън Мартин сега“, допълни Алонсо

Астън Мартин е сред малкото отбори с нови компоненти за пистата Зандвоорт. Екипът ще има нов под. Алонсо се надява това да помогне за подобрение на представянето, както и да даде посока за работата по болида за 2024 г.

Междувременно ситуацията с Ланс Строл на Зандвоорт породи доста въпроси. От Астън Мартин съобщиха, че канадският пилот ще пропусне събитията в четвъртък, тъй като се възстановява от „инфекция“. Следобед обаче той се появи в падока – в добро разположение на духа, макар и с превръзка под лявото ухо. Строл участва в техническия брифинг на тима си. Представянето му продължава да води до коментари, че дължи мястото си единствено на факта, че баща му Лорънс Строл е основен акционер в Астън Мартин.

„Ако продължава така, то в един момент баща му няма да може да заобикаля нещата и трябва да започне да се тревожи за втория кокпит“, отбеляза бившият F1 пилот Ралф Шумахер.