Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Изглеждахме силни в FP1, но това нямаше голямо значение

Алонсо: Изглеждахме силни в FP1, но това нямаше голямо значение

1317
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо. снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо коментира случилото се в първия ден от Гран при на Япония. Пилотът на Астън Мартин не беше много доволен от факта, че не успя да направи конкурентни обиколки във втората тренировка. Според Алонсо колата е „изглеждала силна в FP1, но това е нямало никакво значение.“

Този уикенд Астън Мартин представи някои новости в болида AMR24. Това включваше промени по пода, шасито и едно от малките крилца (beam wing). Отборът обаче не успя да събере толкова много информация заради трудните метеорологични условия във втората тренировка на Сузука

Алонсо даде седмо време в първата свободна тренировка за Гран при на Япония. Испанецът направи общо 20 тура на студената писта и изпробва различните типове гуми. Във втората тренировка Алонсо остана в бокса, тъй като от Астън Мартин решиха да запазят поне един комплект гуми интермедия. Така той не успя да натрупа достатъчно километри и да разбере дали подобренията в колата работят както трябва.

„Страхотно е да караш на Сузука. Днес обаче няма какво повече да кажа, тъй като не излязохме по време на FP2 заради мокрото време“, сподели Алонсо.

„Това е жалко за феновете, които идват тук, за да ни подкрепят. Те винаги създават фантастична атмосфера. Затова се надявам утре и в неделя да успеем да им осигурим известно забавление.“

„Изглеждахме силни в FP1, но това нямаше голямо значение. Ще се стремим да оптимизираме всичко за утрешния ден и квалификацията. След това ще се стремим да извлечем максимума от това в състезанието в неделя“, завърши Фернандо Алонсо.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл остана 15-ти в първата тренировка. Канадецът не записа време във втората сесия и не успя да даде достатъчна обратна връзка за новостите в неговата кола.

„Имаме актуализации на автомобила тук и винаги е добре да ги тестваме на пистата. Тази сутрин имаше много работа с аеро компонентите. След това денят беше малко скучен заради дъжда, така че не направихме много обиколки“, каза Строл.

„Утре ще се съсредоточим върху квалификацията. Имаме представа къде ще бъдем, но ще видим все пак какво ще се случи. Страхотно е да се върна в Япония пред тези страстни фенове. Това е брилянтна писта за каране заради скоростта на завоите и характеристиките на трасето“, добави пилотът на Астън Мартин.