Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Това е най-добрият ми сезон в F1 досега

Алонсо: Това е най-добрият ми сезон в F1 досега

48
0
Гран при на Корея,Фернандо Алонсо

Пистата Йонгам е на 99% готова, твърди Фернандо Алонсо. Двукратният световен шампион обиколи трасето с велосипед още вчера, днес пак прави обиколки (вече със състезателния си инженер Андреа Стела), а и сподели отново, че според него организаторите са свършили чудесна работа. Що се отнася до борбата за титлата във Формула 1 тази година обаче, звездата на Ферари не бе съвсем убеден кой от петимата претенденти ще надделее.

– Шампионатът още не е свършил. Но какъвто и да е изходът, по отношение на щастие, мотивация, каране и интеграция с отбора ми, това е най-добрият ми сезон във Формула 1 досега. Би било чудесно да стана шампион, но ако не се случи, въпреки всичко ще ми останат прекрасни спомени от 2010 г. – категоричен бе испанецът, потвърждавайки изводите във водещия материал на последния брой на списанието ни ClubS1.

Фернандо очевидно се чувства добре в Скудерията и пасна на тима без особени затруднения. Досега няма и търкания, което още повече го улеснява. Що се отнася до шансовете му да победи Ред Бул в Корея, то испанецът бе категоричен, че предпочита да е пред тях в неделя, отколкото в квалификацията.