Начало Избрани Алонсо: В момента не се фокусираме много върху времената за обиколка

Алонсо: В момента не се фокусираме много върху времената за обиколка

2372
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо остава реалист въпреки страхотното представяне в днешните свободни тренировки за Гран при на Бахрейн. Пилотът на Астън Мартин даде второ време в първата тренировъчна сесия на пистата Сахир. Във втората Алонсо беше най-бърз и дори изпревари с повече от една десета състезателите на Ред Бул Макс Верстапен и Серхио Перес. Макар да беше най-бърз, испанецът заяви, че в момента той и Астън Мартин не се фокусират толкова върху времената за обиколка.

Алонсо направи добро впечатление зад волана на AMR23 още по време на тестовете в Бахрейн. Двукратният световен шампион направи 270 тура, в които бе изключително постоянен и допускаше сериозни грешки. Алонсо също така не се сблъска и с толкова сериозни проблеми с надеждността на болида на Астън Мартин. Макар да финишира на първо място в първия ден от състезателния уикенд на пистата Сахир, испанецът вярва, че има все още дълъг път пред него ако иска да се бори за челните позиции в неделната Гран при

„Това е още една стъпка в правилната посока. Aвтомобилът все още се чувства добре, но трябва да изчакаме и да видим какво ще се случи през остатъка на уикенда в Бахрейн“, сподели Алонсо пред Sky Sports F1.

„В момента не се фокусираме много върху времената за обиколка. Трябва да подобрим някои неща по автомобила по отношение на настройките, но все още е много рано да кажем къде ще се намираме в неделя.“

Астън Мартин беше сочен като основната заплаха за водещите отбори на сезон 2023. Според Алонсо, напредъкът на тима от Силвърстоун може да се обясни с предполагаемата „промяна“, която се е извършила през последните месеци. „“[С] подхода към състезанията променяме доста неща. Опитваме се да подсилим отбора във всяка област, а не само в представянето на автомобила. Това ще бъде интересен процес, но да, отборът продължава се учи след всеки изминал ден“, обясни Алонсо.

„Нека да видим какво ще се случи през първите няколко състезания. В момента тестовите сесии са добри, но не знам къде точно се намираме. Лорънс има тази визия за всичко, което прави. Да ви кажа честно трудно да видя Лорънс Строл да се провали в нещо, с което се захванал. Затова смятам, че е въпрос на време преди Астън Мартин да отправи предизвикателство към водещите отбори.“

„Намираме се в много интересен процес с напълно нов автомобил, нов технически отдел и много неща, които научаваме. Освен това смятам, че все още има дълъг път пред нас“, допълни Фернандо Алонсо.

Същевременно съотборникът на Алонсо Ланс Строл даде две шести места в днешните серии на пистата Сахир. Пилотът на Астън Мартин показа добра скорост, макар да кара с контузена китка заради падане от велосипед през миналата седмица.