Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо за изоставането на Астън Мартин: Не беше честно на Силвърстоун да...

Алонсо за изоставането на Астън Мартин: Не беше честно на Силвърстоун да се пускат нови гуми

4875
0
Фернандо Алонсо, Астън Мартин
Фернандо Алонсо; снимка: Астън Мартин

Фернандо Алонсо започна вихрено сезон 2023 във Формула 1 и трупаше подиум след подиум за изненада и на собствения си тим Астън Мартин. Самият той неколкократно посочи, че това представяне е по-добро, отколкото отборът е очаквал. С течение на времето екипът от Силвърстоун поизостана като темпо. След Гран при на Унгария и втория пореден подиум на Ландо Норис например Макларън бе обозначен като „новият Астън Мартин“. Алонсо за последно бе на подиума в Канада и не се класира в топ 3 в следващите три старта. Според него една от причините за загубата на скорост са новите гуми.

„Ние не сме подобрили много колата си. Всички виждате какво публикува ФИА в документите си, какво ново сме донесли ние на пистата от началото на сезона досега и какви са промените при основните ни съперници. Трябва да вдигнем темпото в много различни аспекти, включително проекта за догодина.“

„А и гумите. Не мисля, че беше честно на Силвърстоун да се пускат нови гуми. Според мен като че ли за Ред Бул и Астън Мартин Силвърстоун и Унгария не са сред най-добрите ни писти. Да видим в следващите надпревари“, заяви Алонсо след квалификацията, в която се класира осми

В състезанието Алонсо бе девети, а съотборникът му Ланс Строл – десети. Ред Бул не изглеждаше да имат сериозни проблеми с гумите. Макс Верстапен спечели Гран при на Унгария, а съекипникът му Серхио Перес бе трети.

„Мисля, че три точки бе възможният максимум за нас в Унгария“, посочи Алонсо след финала.

„Състезанието ни бе малко самотно. Зад нас нямаше заплахи, но не можехме да напреднем спрямо съперниците напред. Беше горещо и натоварващо и гумите трябваше да се управляват особено внимателно. През последните няколко състезателни уикенда имаше много изненади. Ние обаче трябва да даваме най-доброто от себе си, за да се върнем към битка в челото на колоната. Ще анализираме всичко и се надяваме на по-добро представяне на Спа“, допълни Алонсо.

Строл каза, че първата му обиколка в надпреварата е била добра, но след това не е имал достатъчно добро темпо

„Болидът е бърз, има още скорост за отключване и това трябва да ни е приоритет по-нататък през сезона“, добави канадският пилот на Астън Мартин.