Начало WRC News Андреа Адамо напуска Хюндай Моторспорт

Андреа Адамо напуска Хюндай Моторспорт

499
0
От Танак, Андреа Адамо
От Танак и Андреа Адамо; снимка: Хюндай

Андреа Адамо напуска Хюндай Моторспорт след шест години начело на екипа от Алценау. Италианският мениджър и компанията са се разбрали. Адамо си тръгва по лични причини. В краткосрочен план отговорностите му ще бъдат поети от президента на компанията Скот Нох, докато бъде назначен нов ръководител.

Адамо се присъедини към Хюндай Моторспорт през декември 2015 г., за да оглави отдела за клиентски автомобили. След това пое ръководството на цялата компания. Сред постиженията му с различните отбори на Хюндай са последователни титли в WTCR (през 2018 и 2019 г.) и титлите при конструкторите в WRC през 2019 и 2020 г.

„След шест години с Хюндай Моторспорт постигнахме взаимно споразумение да се оттегля от поста си. Този период от кариерата ми бе напрегнат и много успешен, изпълнен със страхотни моменти, щастливи спомени и титли. Гордея се с постигнатото и желая на цялата организация всичко най-добро в бъдеще“, каза Адамо.

Скот Нох благодари на Андреа Адамо за приноса му през тези шест години.

„Ние също му желаем искрено всичко най-добро в бъдеще. Нашата работа за началото на сезон 2022 – рали Монте Карло – ще продължи по план“, допълни той.