Начало BG спорт Ангелов и Гаджев продължават участието си в Сърбия след драматичен ден

Ангелов и Гаджев продължават участието си в Сърбия след драматичен ден

228
0
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев
Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, снимка: Мегапорт

Екипажът на Мегапорт Мирослав Ангелов и Георги Гаджев (Skoda Fabia R5) се движат на 6-о място в генералното класиране на рали Сърбия след 8 отсечки в днешния ден.

В първата „Мръка Стена 1“ българският екипаж даде второ време след Душан Боркович и Игор Маркович с Skoda Fabia R5 Evo, решавайки да не рискува в началото. Във втората „Крива река 1“ също Ангелов бе зад Боркович, а организаторите имаха проблеми с времеизмерването.

В третата отсечка Жупа 1 сръбският екипаж вече натрупа преднина от 33,3 сек. А третият Янош Пушкади с Skoda Fabia R5 Evo отстъпи третото си място на Даниел Ернстед и Фани Якубсон със Suzuki Swift S1600. На второто преминаване на „Мръка Стена“ Ангелов изостана с нови 13,7 сек. Пушкади пък си върна третото място.

В петата отсечка „Крива Река 2“ обаче екипажът спука гума и изостана с повече от 5 мин от сръбския пилот, завършвайки отсечката с 21-во време, което го смъкна на 6-о място в генералното класиране.

„Отначало тръгнахме без риск и решихме да натиснем на второто минаване на „Крива Река“. Но за съжаление спукахме гума“, обясни Ангелов. „Също на това рали спукахме гума и миналата година, така че явно не ни върви.

„На последните в отсечки на военния полигон внимавахме, защото бе много тъмно и не се виждаха бордюрите. Нямаше и никаква маркировка. Въпреки спуканата гума оставаме в битката за шампионска титла в България и Европейския трофей – зона Балкани.”