Начало Избрани Астън Мартин иска да задържи Фетел в дългосрочен план

Астън Мартин иска да задържи Фетел в дългосрочен план

1326
0
Себастиан Фетел, Астън Мартин
Себастиан Фетел, снимка Венелин Николов

Шефът на Астън Мартин Майк Крак се надява Себастиан Фетел да остане в британския тим в дългосрочен план. Германецът тепърва ще провежда разговори за бъдещето си в F1.

Четирикратният световен шампион се присъедини към Астън Мартин през сезон 2021. Договорът му с базирания в Силвърстоун отбор изтича в края на настоящата година. Фетел не бърза да вземе решение какви ще бъдат бъдещите му планове. Най-вероятно това ще се случи по време на лятната пауза през месец август.

Бъдещето на Фетел ще бъде ключов въпрос при пазара на пилоти за 2023 г. Междувременно повечето отбори в челото на класирането вече са подготвили своите състави. Така шансовете на германеца да попадне в някои от топ отборите са на практика нулеви.

По време на изказване в Канада миналия уикенд  Крак потвърди, че няма промяна в неговата позиция. Той потвърди, че Астън би искал да задържи Фетел като част от проекта си в дългосрочен план.

Винаги сме били наясно, че бихме искали той да остане за по-дълго време. Разбира се зависи дали Фетел желае да продължи своята кариера“, каза Крак.

„В момента водим разговори. Имаме много, много добри отношения и не е нужно да си поставяме срокове. Все пак, ако продължим да преговаряме твърде дълго, ще се сблъскаме с проблеми. Той е напълно наясно с това.“

„Провеждаме няколко дискусии. От тази гледна точка всичко е наред.“

След като пропусна първите две състезания за сезона заради COVID-19, Фетел взе първите си точки на Имола. Няколко кръга по-късно в Азербайджан той записа най-доброто си класиране за сезона, след като финишира шести в Баку.

Още през април Фетел заяви, че бъдещето му ще зависи от това как Астън Мартин ще отговори на трудностите, с които се сблъсква с автомобила AMR22. Болидът на британците беше значително подобрен в Испания.

Промяната в концепцията на автомобила предостави на отбора по-широк прозорец за настройки. Това доведе до подобряване на формата, което позволи на Фетел да спечели точки в Монако и Азербайджан. Екипът е планирал допълнително подобрение по време на уикенда на Силвърстоун. Според Крак, екипът иска да даде на Фетел поредното доказателство за постигнат напредък.

Винаги съм казвал, че искам да подобря автомобила. Мисля, че Барселона беше първата крачка“, каза Крак.

Бих искал да му покажа още една стъпка. След това можем да седнем да поговорим. Може би тогава ще мога да го склоня да остане при нас за по-дълго време.“

Запитан дали е имал предчувствие за това какво ще реши да направи Фетел, Крак отговори:

Не бива да се говори за чувства. Те могат да те разочароват!“

„Първо анализирахме всичко, което направихме във фабриката. Работим здраво за домашния уикенд на Астън Мартин в Силвърстоун. Трябва да видим къде се намираме. Едва тогава ще опитаме да водим разговори“, завърши Майк Крак.