Начало Избрани Астън Мартин: Няма никакви съмнения, свързани с бъдещето на Строл в отбора

Астън Мартин: Няма никакви съмнения, свързани с бъдещето на Строл в отбора

1311
0
Ланс Строл
Ланс Строл, снимка Астън Мартин

Шефът на Астън Мартин Майк Крак коментира бъдещето на Ланс Строл в F1. Специалистът от Люксембург даде да се разбере, че мястото на канадеца в отбора не е застрашено, въпреки не толкова силните резултати от началото на годината.

Астън Мартин направи огромна крачка напред през последните 6 месеца. Отборът от Силвърстоун спечели шест подиума в 8 старта благодарение именно на Алонсо. Испанският ветеран показа отлична скорост зад волана на автомобила AMR23, който бе коренно различен спрямо своя предшественик

За разлика от Алонсо, Строл не постига кой знае колко силни постижения. Канадецът има едва едно класиране в челата петица от началото на годината. Като цяло Строл постоянно се бори да бъде възможно по-близо до опитния си съотборник.

Разбира се, пилотът на Астън Мартин няколко пъти е имал лош късмет или е стана жертва обстоятелствата. Миналия уикенд той пострада от решението на Астън Мартин да го остави със сликове на мократа писта „Зандвоорт“. Така той загуби доста позиции, които после не успя да навакса напълно. В крайна Строл остана 11-ти след края на Гран при на Нидерландия.

Според клюките в падока, Строл може да прекрати кариера си в F1 след две-три години. Някои анализатори дори го „посъветваха“ да се занимава с тенис.

По-рано този месец Мартин Уитмарш призна, че е водил разговори с някои топ пилоти. Това засилва съмненията относно дългосрочното бъдеще на Строл в лагера. Но от друга страна, би било логично всеки отбор да разглежда пазара на пилоти за 2025 г. и след това.

Междувременно Майк Крак за пореден път опроверга слуховете, че Строл може да напусне Астън Мартин в близко бъдеще.

„Няма никакви съмнения, свързани с бъдещето на Строл в отбора. Това е Монца, както и периода на Silly Season. В момента не водим такъв дебат. Мога да гарантирам, че догодина ще разчитаме на същите пилоти“, сподели Крак.

Шефът на Астън Мартин обясни, че Строл не е дал никакви индикации, че ще се оттегля скоро

„През последната седмица видяхме един много трудолюбив пилот, който се опитва да анализира всеки малък детайл, в който може да се подобри. Той иска да бъде в симулатора и да кара много на пистата. Затова мисля, че няма нищо в тази посока.“

Крак също така добави, че разликата между Строл и Алонсо не е толкова голяма, колкото изглежда на таблицата.

„Няма ясно изразена разлика в представянето, но има ясно изразена разлика в точките. Тогава е важно да се разграничат двете неща. Ние като отбор анализираме сезона от гледните точки и на двамата пилоти“, продължи шефът на Астън Мартин.  „Като отбор трябва да свършим много, много по-добра работа в тази част на гаража, в състезателната стратегия. Ние също така имахме проблеми с надеждността. Те винаги се отразяваха на автомобила, така че това е нещо, което трябва да правим много, много по-добре.“

Крак посочи Гран при на Нидерландия като пример за това как отборът е усложнил живота на Строл.

„Трябва да се върнем назад и да разгледаме стратегията, която приехме в Зандвоорт. Мисля, че Ланс имаше силен уикенд дотогава. Но като отбор трябва да поемем отговорност за решението, което просто не беше достатъчно добро и което в крайна сметка провали състезанието му.“

„Трябва да станем по-добри в такива ситуации. Очевидно това не му помага, но като отбор трябваше да свършим по-добра работа“, каза още Крак.

Специалистът от Люксембург бе запитан дали има характеристика на Астън Мартин AMR23, която не се харесва на Строл, той отговори: „Когато погледнете последните квалификационни сесии, например Q1 в Зандвоорт, нямаше голяма разлика между двамата. Не мисля, че има някаква особена характеристика, която да е по-различна за него, отколкото за Фернандо“, завърши шефът на Астън Мартин.