Начало Рали Astra Racing с титлата и на рали спринт за 2019 г.

Astra Racing с титлата и на рали спринт за 2019 г.

377
0
Екипът на Astra Racing след титлата на рали спринт 2019 г.
снимка: Astra Racing

Екипът на Astra Racing спечели още една шампионска титлата за 2019 г. След като Екатерина Стратиева с навигатор Георги Аврамов взе за трети път титлата при жените в Европейския рали шампионат, сега Кирил Тодоров/Георги Аврамов с новия за тима Пежо 208 R2 станаха шампиони в първенството на рали спринт за 2019 г.

Това стана ясно след провеждането на последния 3-и кръг от сезона в Бургас. Преди този старт те бяха лидери в генералното класиране с 33 точки. Основни конкуренти за титлата им бяха екипажите Динко Иванов/Живко Желев от АСК Стара Загора (30 т.) и Мирослав Ангелов/Георги Гаджев от Мегапорт (25 т.) с Шкода Фабия R5.

Общият брой на участниците бе 38. Времето още от събота сутринта беше доста променливо-силен вятър, ниска облачност и валежи от дъжд. Очакваше се в неделя да е по-спокойно, но природата изненада неприятно.

Валежите именно в неделя бяха доста обилни, а водата по трасето на места бе по цялата ширина на пътя.

Кирил Тодоров и Георги Аврамов
Кирил Тодоров и Георги Аврамов с Пежо 208 R2, снимка: Astra Racing

Тодоров и Аврамов стартираха първия етап Росенец 1 с много добро темпо и завърши на 2-а позиция изоставяйки само на 0,9 сек от Ангелов и Гаджев. За втория етап – Равадиново 1, времето предложи изключително тежки условия – обилен дъжд и много вода по трасето.

В третия етап – Росенец 2, на около 1 км преди финала Тодоров удари камък и спука гума и така завърши отсечката. Въпреки това отново беше с 2-о време с изоставане само на 1.4 сек. Последните 2 отсечки бяха отменени от съображения за сигурност.

Така след финала на рали спринт Бургас и 2-ото място в генералното класиране (първи станаха Ангелов и Гаджев), Тодоров и Аврамов завършиха като шампиони за сезона. Те са съответно и първи при автомобилите с един задвижващ мост. Това е най-успешният сезон в кариерата и на двамата ни състезатели.

Екипът на Astra Racing благодари на основните ни партньори, които застанаха зад тима: Boro Treacol и Петрол АД, Verso Travel, BAUHAUS Bulgaria, Астра Оптик. А също така и на Motorsport Academy (MSA) за професионализма и доброто обслужване на нашите автомобили през целия сезон.