Начало Рали Аткинсън с 50% шанс за участие в рали Австралия 2011

Аткинсън с 50% шанс за участие в рали Австралия 2011

37
0
WRC

Пилотът Крис Аткинсън има реален шанс за участие в домашното си рали Австралия, но за момента все още нищо не е потвърдено, сподели самият той.

Тази година рали Австралия ще се проведе в периода 8-11 септември. Аткинсън е бивш заводски пилот на Субару, който в кариерата си във WRC общо 6 пъти е финиширал на подиума. В момента австралийската звезда търси финансиране, за да може да участва в домашното си рали. Ако успее, това ще е първото му участие от 2009 г. насам, когато кара в рали Ирландия за Ситроен Джуниър Тийм.

По повод на усилията си да се появи ката участник в рали Австралия тази година, Аткинсън сподели:

– Мини и Форд ми казаха, че могат да ми осигурят кола, но главният проблем е финансирането. Те са заинтересовани да ми предоставят автомобил, с който да се състезавам, но се нуждаем от австралийски производител или дилър, който да ни подкрепи заедно с моите персонални спонсори. Бих казал, че до момента шансът ми за участие е 50 на 50 процента, но присъствайки на представянето на марштута на рали Австралия, се мотивирах още повече, защото изглежда, че ралито ще бъде невероятно.

Тази година маршрутът на рали Австралия включва 26 скоростни отсечки с основно макадамова настилка и преминаващи през горски местности.