Начало Автомобили Богато разнообразие от модели на автомобилното ревю тази есен в Интер Експо...

Богато разнообразие от модели на автомобилното ревю тази есен в Интер Експо Център

83
0
fiesta,Ford

На Автомобилното изложение в София през октомври интересни автомобили ще представи и Ford – една от марките с най-широка гама модели от всички класове.

В сегмента на субкомпактните коли официална премиера за България ще направи изцяло новата Fiesta – бестселър на Ford в Европа за 2012, 2013, 2014 и 2015 г.  Тя ще се предлага в четири различни версии: изисканата Vignale, спортната ST-Line, стилната Titanium и достъпната Trend. Новата Fiesta е и първият Ford, оборудван с премиум аудиосистема B&O PLAY. Отличава се с модерен дизайн, иновативни технологии и добри показатели за икономичност – точно това са качествата, които клиентите търсят в градските мъници. В този клас компания на Fiesta ще прави и новият Ford Ka+.

Посетителите на софийското изложение ще имат възможност да разгледат отблизо и култовия Mustang GT с 5.0-литровия V8 двигател, който е впрегнал 421 коня под капака си. Спортната гама на Ford ще е допълнена и от Focus RS с 4х4 задвижване, 350 к.с. и максимална скорост от 266 км/ч.

Любителите на високопроходимите машини ще могат подробно да огледат и оценят луксозния Edge, който се произвежда само в Канада за нуждите на всички пазари. А за тези, които се интересуват от компактните кросоувъри – най-бързо растящият сегмент в Европа – на разположение ще бъде и обновената Kuga. Това е и един от автомобилите, които някой посетител с късмет би могъл да спечели на салона в София чрез попълване на анкетна си карта.

Флагманът на Ford – Mondeo – ще дефилира в най-луксозното си изпълнение Vignale. С дизайнерските си елементи, безкомпромисно качество на изработката и революционните надуваеми задни колани, това категорично е най-доброто Mondeo, създавано някога. Пълен с интересни модели ще е и щандът на Toyota, неизменно в първата тройка на най-големите производители на автомобили в света през последните години. В Интер Експо Център гордо ще бъде строена цялата хибридна армия на компанията – общо 6 модела от всички класове.

Актуалното четвърто поколение Prius доразвива силните страни и постиженията на своите предшественици и се стреми да установи нови критерии за икономия на гориво, ниски нива на вредни емисии и ефективност. Задвижван от последно поколение пълна хибридна система на Toyota, Prius вече се движи икономично не само в града, но отбелязва значително намаляване на разхода на гориво и при каране по  магистрала.

По време на изложението ще видите и атрактивния фейслифт на малкия градски хибриден хечбек Yaris, пуснат на пазара по-рано тази година. До него ще бъде Auris – проектиран, конструиран и произведен в Европа. Tой се превърна в един от най-силните играчи в компактния сегмент, който предоставя на своите клиенти уникалния избор между бензиново и хибридно задвижване. Auris е най-продаваният хибриден автомобил в България през 2016 г.

Редом до леките автомобили гордо ще застанат и кросоувърите, начело с легендарния за японската марка RAV 4 с хибридна система за задвижване. Тя комбинира 2,5-литров бензинов двигател с цикъл на Atkinson и мощен електрически двигател. Предлага както варианти с предно задвижване, така и 4х4. Вторият електродвигател, монтиран отзад, оборудва RAV4 Hybrid AWD с електронно задвижване на четирите колела E-Four. На щанда ще ни очаква и новият хит – Toyota C-HR (Coupé High-Rider). Екстравагантният му дизайн го прави различен, както от останалите модели на Toyota, така и от конкурентите му. Естествено, няма да бъдат пропуснати и конвенционалните предложения, включващи моделите Aygo, Corolla, Avensis и Land Cruiser.

Супер премиери на Автосалон София 2017 ще ни предложи и луксозния бранд Lexus. Изцяло новият LC 500h преминава установените граници на познатата хибридна система и отива по-далеч, представяйки първата в света технологична иновация Multi Stage Hybrid. Тя съчетава 3,5-литров бензинов V6 двигател и хибридна трансмисия с два мотор-генератора, след която е добавен четиристепенен редуктор. Общият ефект е 10-степенна хибридна автоматична трансмисия, която предава системната мощност от 359 к.с. към задните колела. Футуристичното GT купе ще направи своя дебют в България само 2 месеца след старта на продажбите на модела в Европа.

На автомобилното изложение в столицата през октомври ще видим не само много и интересни коли, но и други новаторски и практични предложения. Ръчният сгъваем гараж от iParking е перфектно решение за предпазване на вашия автомобил или мотоциклет. Ефективен както за краткосрочно съхранение, така и в дългосрочен план. Той се разгъва около превозното средство, предпазвайки го от метеорологичните условия и замърсявания. Основната част е изградена от лека и същевременно здрава стоманена конструкция, върху която е прикрепен устойчив плат.  Ръчният сгъваем гараж е разработен така, че да се помести върху едно паркомясто без да пречи на съседните коли. Ежедневното използване на гаража забавя стареенето на превозното средство и намалява много от разходите за почистване.