Начало MotoGP News Баная с рекордно постижение в последния ден тестове в Катар

Баная с рекордно постижение в последния ден тестове в Катар

167
0
Франческо Баная, Дукати
Франческо Баная, снимка Мишлен

Франческо Баная беше най-бърз във втория и последен ден тестове в Катар. Пилотът на Дукати записа обиколка за 1:50.953 минути, с което подобри рекорда на пистата в Лосаил. Втори на 0.120 финишира съотборникът на Баная Енеа Бастианини, а трети остана Алейш Еспаргаро с Априлия.

Катар приема първите официални предсезонни тестове за сезон 2024 в MotoGP. Домакин на изпитанията е пистата „Лосаил“ с дължина от 5.419 и разположена недалеч от столицата Доха. По време на тези двудневни тестове участват всички титулярни пилоти в кралския клас

Днес се проведе втория и последен ден изпитания в Катар. Две седмици по-късно тук ще се проведе първия кръг от сезон 2024 в световния шампионат по мотоциклетизъм. Последното издание на Гран при на Катар се проведе през ноември. Преместването на надпреварата беше причинено от строителните работи по пистата „Лосаил“.

Времето в началото на тестовия ден в Катар беше сухо, горещо и с на практика нулева вероятност за валежи. Очакванията отново бяха активността по трасето да бъде след залез слънце. Тогава температурите на новия асфалт са по-подходящи за подобряване на времената.

Подобно на вчерашния ден, Баная водеше през по-голямата част от днешния тестови ден в Катар. През останалото време начело бяха Такааки Накагами, Раул Фернандес и др. Марк Маркес също се движеше в челото на колоната.

Баная в крайна сметка завърши тестовете в Катар с най-добро време. Двукратният световен шампион даде сериозна заявка за първия старт от сезон 2024, който се провежда на същото трасе. Втори и трети финишираха Бастианини и Еспаргаро.

Четвърти финишира Марк Маркес (Грезини Дукати), следван от Раул Фернандес (Тракхаус Априлия) и Маверик Винялес (Априлия). Седмото място беше заето от Хорхе Мартин от тима на Прамак Дукати. Топ 10 допълниха Фабио Ди Джанантонио (VR46 Дукати), Брад Байндър (КТМ) и Марко Безеки (VR46 Дукати).

Това беше последният ден тестове преди началото на новия сезон 2024 в MotoGP. Той ще започне в периода 8-10 март. Домакин на първия старт за тази година е пистата в Катар.