Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бърни не е съгласен с Еди Джордан за договора на Хамилтън: Всичко...

Бърни не е съгласен с Еди Джордан за договора на Хамилтън: Всичко е шоу

2807
0
Бърни Екълстоун, Люис Хамилтън
Бърни Екълстоун и Люис Хамилтън; снимка: ATP

Бърни Екълстоун бе посочен от Еди Джордан като един от редовните му контакти, когато ирландецът заяви мнението си относно продължаващите преговори между Мерцедес и Люис Хамилтън. Седемкратният световен шампион все още няма нов договор. Неговата позиция е единствената непотвърдена официално за сезон 2021 и това води до редица спекулации. Според някои от тях от Даймлер предлагат само едногодишен договор на англичанина, а той иска по-дългосрочно обвързване. Според други изискванията на пилота за заплата, бонуси (като процент от приходите например) и друг тип участия в работата на концерна са предмет на разногласия между двете страни. Твърди се, че председателят на бордовете на Даймлер и Мерцедес-Бенц Ола Калениус твърдо не иска да прехвърля 20 милиона долара като разход за пилотите във Формула 1. Това е далеч под 40-те млн., които се говори, че търси Хамилтън.

При това положение мнения се дават почти ежедневно. Джордан заяви, че ако е на шефа на Даймлер, директно би изгонил Хамилтън.

„Или кара при твоите условия, или си тръгва. Всеки е заменим“, бе категоричен Еди.

90-годишният Екълстоун не пропусна да сподели своето мнение по въпроса пред швейцарския вестник Блик.

„Всичко това е само шоу, за да се задържи Люис в заглавията в тези пусти (откъм новини) седмици“, заяви Бърни

Англичанинът изрази и друго мнение, несъвпадащо с това на Еди Джордан. Според 72-годишния ирландец от Астън Мартин са допуснали грешка, привличайки Себастиан Фетел. Екълстоун преди време сподели, че сам е ходатайствал за четирикратния световен шампион пред Лорънс Строл.

„Съвсем неотдавна Себастиан бе пръв във всички класации, а сега никой не говори положително за него. Във Формула 1 обаче пилотът, както и преди, зависи в голяма степен от автомобила си. Във Ферари поради някакви причини не успяха да се адаптират към изискванията на Фетел. [Шарл] Льоклер е талантлив младеж, но Себастиан е по-опитен и трябваше да е пред него. Във Ферари вътрешната политика винаги е играла важна роля. Този отбор вървеше в една посока единствено с Михаел Шумахер. Сега Себастиан го чака ново предизвикателство. Той трябва да отговори на онези, които се съмняват в способностите му.“