Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер: Комбинацията Верстапен-Перес би била особено силна

Бергер: Комбинацията Верстапен-Перес би била особено силна

2611
0

Само 2 места във Формула 1 останаха непотвърдени за сезон 2021 – Люис Хамилтън все още няма нов договор с Мерцедес и липсва официално съобщение кой ще е съотборник на Макс Верстапен в Ред Бул. Съветникът на тима от Милтън Кийнс Хелмут Марко заяви, че въпросът с втория пилот в тима ще бъде решен до Коледа. Смята се, че има два варианта – настоящият титуляр Алекс Албон да остане в отбора или на негово място да дойде Серхио Перес. Бившият пилот от F1 Герхард Бергер сподели, че според него комбинацията Верстапен-Перес би била особено силна.

„Лично на мен ми е трудно да направя еднозначен избор. Албон е млад пилот, който е от собствената академия на Ред Бул. Перес обаче е с постоянно представяне и може да печели състезания – доказа го на Сахир“, обясни австриецът пред телевизия Сервус.

„Ясно е, че отбор като Ред Бул трябва да работи с двама топ пилоти. В екипа са и лоялни, така че Албон все още има шанс. Но според мен комбинацията Верстапен-Перес би била особено силна“, допълни Бергер

„В лицето на Макс имат топ състезател. Той е великолепен, винаги е в челото, бори се за челни позиции и кара на най-високо ниво. Но е необходимо в отбора да се защитят допълнително. Целта на Ред Бул трябва да е спечелят титлите и при пилотите, и при конструкторите.“

Бергер коментира и ситуацията във Ферари, където главният изпълнителен директор Луис Камилери съвсем скоро изненадващо подаде оставка.

„Доколкото си спомням, само двама пилоти са извеждали Ферари на пътя към успеха – Ники Лауда и Михаел Шумахер. Кими Райконен извади известен късмет, всички останали се провалиха. Контролирането на този отбор с италиански манталитет е трудно нещо“, заяви австриецът, който кара за Скудерията от 1987 до 1989-та и след това отново – от 1993 до 1995 г.