Начало Рали Без повече участия за Сордо с Форд

Без повече участия за Сордо с Форд

54
0
Дани Сордо

Дани Сордо показа добро представяне при своето участие за заводския отбор на Форд в Аржентина. Испанецът бе на трето място малко преди финала на надпреварата и щеше да донесе добро количество точки за марката. За съжаление обаче в пауър стейджа алтернаторът на неговата кола отказа и Сордо отпадна. Разочарованието му бе голямо, но позитивното впечатление от доброто му представяне надделяваше. Заговори се още преди рали Аржентина, че испанецът може да замести преследвания от малшанс Яри-Мати Латвала, но тим шефът Малкълм Уилсън отрече подобни планове.

„Дани направи едно перфектно рали за нас“, заяви Уилсън пред Аутоспорт. „Разбира се всички сме много разочаровани от отпадането му. Но ставаше дума за единично участие. Нямаме планове да разчитаме на него през тази година.“

Сордо трябваше да кара цяла година за екипа на Prodrive-MINI, но заради финансови проблеми и пренасочването на средствата на BMW за шампионата DTM, програмата му бе сериозно ограничена.

След контузията на Латвала по време на каране на ски, за негов заместник бе номиниран Сордо, а не някой от останалите пилоти на М-спорт. Продрайв така или иначе зачеркна Аржентина заради сериозните разходи по логистиката и позволи на испанеца да кара в Южна Америка. В края на май Латвала планира да се върне и да участва в рали Акрополис. Сордо обаче едва ли ще участва в Гърция.

Дори за асфалтовите ралита, в които Сордо е смятан за специалист, от Форд не смятат да разчитат на него.

„Яри-Мати е нашият пилот за тази година“, обясни Уилсън. „Не смятаме да го заменяме. Петер Солберг пък е вторият ни пилот. Защо трябва да заменяме някой от тях? Нямаме подобни намерения, затова бъдещи участия на Дани през тази година за нас са изключени.“