Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното изненадан от представянето на Льоклер през сезона

Биното изненадан от представянето на Льоклер през сезона

2760
0
Шарл Льоклер пред Фетел в началото на състезанието в Мексико, снимка: Ферари

Шефът на Ферари Матия Биното заяви, че е останал изненадан от представянето на Шарл Льоклер в първия му сезон за новия отбор.

21-годишният състезател дебютира във Формула 1 за Алфа Ромео през 2018 г. А за изминалия сезон бе нает в тима от Маранело като заместник на освободения Кими Райконен.

През тази година пилотът от Монако спечели 7 полпозишъна (най-много от всички), 2 победи и завърши сезона на 4-а позиция. Така Льоклер изпревари много по-опитния си съотборник в Скудерията Себастиан Фетел.

„Много сме щастливи за него. Сезонът му беше изключителен със 7 полпозиции и 2 победи, каза Биното пред F1only. – Да завърши пред Себастиан е страхотно постижение. Мисля, че Шарл изненада всички, а не само мен.

Той е много бърз и се справи с напрежението през целия сезон. Когато започнахме годината, ситуацията беше различна. Имахме млад пилот и опитен такъв. Но от последните състезания можете да видите, че те бяха свободни да се състезават.“

Биното каза още, че те ще бъдат оставени да се състезават и през следващия сезон, но не трябва да се стига до ситуации като тази в Бразилия. Там двамата се сблъскаха и отпаднаха.