Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Биното: Решението да разделим стратегиите бе взето в хода на състезанието

Биното: Решението да разделим стратегиите бе взето в хода на състезанието

1987
0
Себастиан Фетел, Шарл Льоклер
Себастиан Фетел пред Шарл Льоклер в Гран при на Испания; снимка: Ферари

Тимът на Ферари е взел решение да раздели стратегиите на пилотите си Себастиан Фетел и Шарл Льоклер по време на Гран при на Испания, заяви шефът на екипа Матия Биното. Действията на екипа за пореден път бяха обсъждани, след като от питуола на два пъти смениха позициите на състезателите. На финала Фетел бе четвърти, а съотборникът му – пети, докато съперниците от Мерцедес спечелиха пета поредна двойна победа.

„И това състезание не завърши според очакванията ни. Себастиан първоначално тръгна наистина добре, но след това блокира колелата и загуби няколко места. Решението да разделим стратегиите бе взето в хода на състезанието. Смяната на позиции между пилотите никога не е лесна. Смятахме, че сме я извършили в точния момент – когато бяхме убедени, че движещият се отзад състезател е с по-добро темпо от това на този пред него”, обясни Биното.

„Новите неща, които имахме в Барселона – и аеродинамични, и по задвижващата система, работиха добре. Повече от доволни сме от тях, но се оказаха недостатъчни. Сега трябва да анализираме какво не проработи. А не мисля, че имаме точен отговор.”

„Наясно сме, че ни предстои много труд, че трябва да постигнем напредък. Това стана ясно през изминалия уикенд, но ние няма да паднем духом. Настроението в тима все още е добро. Имаме огромното желание да се справим по-силно. Поздравления за Мерцедес за постиженията им дотук.”

Според Биното колите на Ферари губят много във всеки завой

„Бавни сме във всяка една крива, има доста недозавиване. Не е само аеропритискане. Видяхме нещо в данните, което трябва да анализираме и разберем. Смятам, че извадено днес заключение би било погрешно. Необходимо е да разберем какво се случва с баланса, аеропритискането и може би дори гумите. Все още не бих искал да го обсъждам. Гумите определено са трудни за управление, а те са ключов фактор за представянето. Поведението им е различно в сравнение с миналата година”, допълни той.