Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас доволен от новостите за F1 W10; Хамилтън: Гумите не изкарваха дълго

Ботас доволен от новостите за F1 W10; Хамилтън: Гумите не изкарваха дълго

1446
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Майкъл Потс

Валтери Ботас изглеждаше доста нестабилен и в двете тренировки на пистата Хокенхайм. В крайна сметка финландският пилот на Мерцедес се нареди четвърти в следобедната сесия – зад пилотите на Ферари и съотборника си Люис Хамилтън. След това той заяви, че тимът на Мерцедес е щял да има сериозни проблеми без новия аеродинамичен пакет, с който пристигна за домашния си кръг от първенството.

„Беше невероятно горещо и не помня да съм карал в подобни условия. Ситуацията се усложнява за пилотите, но и за колите и гумите.”

„Имаше сериозно прегряване, особено в трети сектор”, обясни Ботас

Автомобилът се пързаля повече, което води до качване температурата на гумите с още 10 градуса и можеш да загубиш две десети от секундата. Според мен обаче постигнахме прогрес. Щяхме да имаме огромни проблеми днес, ако бяхме останали с използваната в Австрия конфигурация. Днес всъщност направихме доста добри дълги серии.”

Пилотът допълни, че с тима са провели част от подготовката за състезанието в първата тренировка, когато температурите бяха малко по-ниски.

Хамилтън не бе толкова убеден, че новият пакет е донесъл подобрение в представянето на колата му в горещо време

„Температурите влияят зле на гумите. Загряващите обиколки бяха много бавни. Самите гуми не изкарваха дълго. През цялото време се опитвах да ги държа в работна температура, докато тя всъщност постоянно бе малко по-висока от необходимото. Това бе основният проблем днес. Но ситуацията е една и съща за всички. Нямахме никакви проблеми днес, но не влязохме в състезателна симулация. Имахме дълги серии и според мен те бяха добри. Надяваме се, че времето няма да остане такова през останалата част от уикенда”, заяви Хамилтън.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.