Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ботас доволен от новостите за F1 W10; Хамилтън: Гумите не изкарваха дълго

Ботас доволен от новостите за F1 W10; Хамилтън: Гумите не изкарваха дълго

1497
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас; снимка: Майкъл Потс

Валтери Ботас изглеждаше доста нестабилен и в двете тренировки на пистата Хокенхайм. В крайна сметка финландският пилот на Мерцедес се нареди четвърти в следобедната сесия – зад пилотите на Ферари и съотборника си Люис Хамилтън. След това той заяви, че тимът на Мерцедес е щял да има сериозни проблеми без новия аеродинамичен пакет, с който пристигна за домашния си кръг от първенството.

„Беше невероятно горещо и не помня да съм карал в подобни условия. Ситуацията се усложнява за пилотите, но и за колите и гумите.”

„Имаше сериозно прегряване, особено в трети сектор”, обясни Ботас

Автомобилът се пързаля повече, което води до качване температурата на гумите с още 10 градуса и можеш да загубиш две десети от секундата. Според мен обаче постигнахме прогрес. Щяхме да имаме огромни проблеми днес, ако бяхме останали с използваната в Австрия конфигурация. Днес всъщност направихме доста добри дълги серии.”

Пилотът допълни, че с тима са провели част от подготовката за състезанието в първата тренировка, когато температурите бяха малко по-ниски.

Хамилтън не бе толкова убеден, че новият пакет е донесъл подобрение в представянето на колата му в горещо време

„Температурите влияят зле на гумите. Загряващите обиколки бяха много бавни. Самите гуми не изкарваха дълго. През цялото време се опитвах да ги държа в работна температура, докато тя всъщност постоянно бе малко по-висока от необходимото. Това бе основният проблем днес. Но ситуацията е една и съща за всички. Нямахме никакви проблеми днес, но не влязохме в състезателна симулация. Имахме дълги серии и според мен те бяха добри. Надяваме се, че времето няма да остане такова през останалата част от уикенда”, заяви Хамилтън.