Начало Избрани Ботас: Не обичам да се гледам по телевизията

Ботас: Не обичам да се гледам по телевизията

1005
0
Валтери Ботас
Валтери Ботас, снимка Алфа Ромео

Валтери Ботас избягва да гледа новия сезон на поредицата на Drive to Survive. Пилотът на Алфа Ромео разкри, че обикновено не обича да гледа себе си на телевизионния екран.

Четвъртият сезон на популярния сериал на Нетфликс разказва за случилото се през сезон 2021 в F1, като включва неговите най-драматични моменти, изказвания и интриги.

Осмият епизод от новия сезон на поредицата е със заглавие „Танци с Волф„. Там се описва съдбата на Ботас в Мерцедес. В него се вижда как шефът на тима Тото Волф, се чуди дали да задържи финландеца за шести пореден сезон, или да привлече пилота на Уилямс Джордж Ръсел. Младият британец е част от Академията на Мерцедес и е шампион във Формула 2.

Запитан относно начина, по който Drive to Survive е представил ситуацията му по онова време, Ботас призна, че все още не е гледал онлайн поредицата.

Не съм виждал нищо от това, така че наистина не знам, каза пилотът на Алфа Ромео.

Очевидно е, че Нетфликс взимат части от различни състезания и ситуации. Нямам точна представа за какво говорите. В момента не мога да кажа много. Не обичам да се гледам по телевизията“, добави финландецът.

Феновете на F1 приветстваха последните части наDrive to Survive„. Въпреки това се появиха критики относно степента на творческа свобода, упражнена от продуцентите, с цел да се засили драматизмът на сюжета.

Пилотът на Макларън Ландо Норис е голям фен на документалната поредица. Британецът заяви, че с удоволствие е гледал всеки един епизод от Drive to Survive. Въпреки това той не бе доволен от начина, по който беше представено вътрешноотборното съперничество със съотборника му Даниел Рикиардо.

От моя страна изглежда добре. От другата страна [на Рикиардо] може би не толкова. Очевидно има някои коментари тук и там, които може да не са на място.“

Когато вие сте героят, за когото става дума, не сте съгласни толкова много с видяното, защото може да изглежда, че сте казали нещо в определено време и на определено място, което определено не е правилно.“

Норис подкрепи коментарите си, като посочи момент от даден епизод. В него има кадри от битка колело до колело с Рикиардо, но се появяват негови думи от съвсем друго състезание.

В един завой аз и Даниел се движим един до друг, а по принцип не се намираме на едно и също място. Аз твърдя, че той ме избутва, което реално се случва, но в съвсем друго състезание, каза той.

Има неща, които може би са преувеличени. Аз не съм напълно съгласен с тях, но като цяло мисля, че това е просто вълнуващо и приятно за всички. Стига да не прекаляват и буквално да накарат някого да изглежда така, сякаш е направил нещо, което реално не е правено. Мисля, че това вече е прекалено. Надявам се в бъдеще да не се случват такива неща“, заключи пилотът Ландо Норис. 

В съвсем другата крайност е Макс Верстапен. Пилотът на Ред Бул се отказа от участие в новия сезон на Drive to Survive и няма намерение да се връща в близко бъдеще.