Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Брандъл: Алонсо можеше да спечели титла, ако караше за Мерцедес

Брандъл: Алонсо можеше да спечели титла, ако караше за Мерцедес

785
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Спас Генев

Фернандо Алонсо можеше да спечели титла, ако караше за Мерцедес, заяви Мартин Брандъл. Бившият пилот и настоящ телевизионен коментатор коментира, че 40-годишният испански пилот не просто е на достатъчно високо ниво, а продължава да е един от най-добрите състезатели на грида на Формула 1.

„Фернандо има потенциал да спечели световния шампионат, ако караше за Мерцедес. Така кара. Изглежда си има старата агресия. Днешните пилоти са в толкова добра форма умствено, физически, като хранителни навици и т.н., че възрастовата бариера не съществува. Колите не са чак толкова натоварващи. Не и толкова, колкото бяха преди време. Освен това сегашните състезатели не са смачкани и куцукащи като моето поколение – всички имахме по някой и друг удар по главата. Всички са опитни. Но мисля, че Фернандо все още е един от най-добрите на грида.“

„Според мен Формула 1 винаги има полза от пилоти от световна класа като Фернандо и Себ [Фетел] и гонещите ги млади състезатели. Такъв тип преход (между поколенията) е перфектен). В други спортове е същото, когато младежите излизат на преден план. Нужни са барометри, шампиони като Себ и Фернандо“, обясни Брандъл

Самият Алонсо се върна в F1 след двегодишно отсъствие в очакване на новите технически правила. В навечерието на първия кръг от сезон 2022 двукратният световен шампион не е съвсем сигурен дали тази година Алпин ще е повече от отбор в средата на колоната.

„Интересен въпрос, на който все още нямаме отговор. Трябва да изчакаме и видим как ще се развият първите надпревари, да видим какво ни е необходимо от колата и целия пакет. Аз съм оптимист, защото отборът вложи огромни усилия в този проект. Всички в Рено и Алпин ни подкрепят. Всички работихме с идеята за тези нови правила и да се постараем да сме претендент (за титлата) в бъдеще. Нямам представа дали това бъдеще ще е 2022 или 2025 г. Развитието ще е огромно тази година – има цели 23 старта. Миналия сезон в Бахрейн аз отпаднах, Естебан [Окон] бе 13-ти, което означаваше 0 точки, а после спечелихме победа в Унгария“, коментира Алонсо.