Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Браун Гран при доволни от спечелените точки

Браун Гран при доволни от спечелените точки

48
0

Без победа, но с още 11 точки си тръгна отборът на Браун Гран при от пистата до Шанхай след Гран при на Китай. Дженсън Бътън финишира трети, а Рубенс Барикело – четвърти – в надпреварата, която бе трети кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2009 г.

С днешното драматично състезание продължава изключително вълнуващият сезон в F1. Дженсън и Рубенс свършиха отлична работа и финишираха в трудните условия, което в комбинация със солидното отборно представяне ни позволи да спечели възможно най-много точки – коментира Рос Браун. – Поздравления за Ред Бул и двойния им успех днес. От Австралия знаем колко фантастично чувство носи това постижение и съм сигурен, че ще се наслаждават на всяка минута. Нашият фокус сега е към Бахрейн следващия уикенд, където се надяваме надпреварата да е на сухо.

Бътън и Барикело също като колегите си не пропуснаха да кажат колко лоши са били условията на трасето.

Последният завой в частност беше като езеро и бе абсолютно невъзможно да се спира там. Борих се с аквапланинга и вибрациите на гумите, които се получиха, защото не можехме да достигнем оптимална работна температура. Марк Уебър и аз водихме хубава битка няколко тура, но просто не можех да поддържам неговото темпо. Да финиширам днес обаче само по себе си е постижение, а да съм на подиума е фантастично – обясни Дженсън.

Проблем с един от спирачните дискове пък бавил Барикело цели 19 обиколки в началото на състезанието. След загряване на спирачките обаче проблемът изчезнал.