Начало Форум Гран при на Бразилия – коментари по време на състезанието

Гран при на Бразилия – коментари по време на състезанието

2555
0
Гран при на Бразилия, Интерлагос, Сао Пауло
снимка: Пирели

Гран при на Бразилия е 20-ти, предпоследен старт от световния шампионат на Формула 1 за 2019 г. Състезанието се провежда на пистата Интерлагос в Сао Пауло.

Макс Верстапен е на първа позиция на стартовата решетка. Пилотът на Ред Бул спечели квалификацията и изненада съперниците си с демонстрираната скорост. Себастиан Фетел и Люис Хамилтън, които се класираха втори и трети, споделиха, че не са наясно откъде дойде това темпо на холандския пилот в RB15.

Анализът на петъчните тренировки обаче (по-скоро само на втората, тъй като по време на първата валя сериозно) показа, че на бразилската писта квалификационното темпо на Ферари и Ред Бул е еднакво. Като състезателна скорост Мерцедес отново имаше предимство.

Битката зад трите топ отбора отново е максимално ожесточена. Стотни и хилядни от секундата решиха подреждането след шеста позиция. Хаас отбеляза силна квалификация с двойно класиране в топ 10, където се озоваха още Пиер Гасли (Торо Росо) и Кими Райконен (Алфа Ромео). Те обаче ще водят сериозна борба с останалите пилоти за влизане в точките. По време на уикенда на Интерлагос многократно бе обяснено как на това трасе и малка промяна в условията може да има ефект върху представянето и крайния резултат на отделните екипи.