Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 CEO-то на Формула Е обеща да дари $250 000 при условие, че...

CEO-то на Формула Е обеща да дари $250 000 при условие, че Верстапен загуби титлата

1328
0
Джеф Додс, Формула Е
Джеф Додс, снимка Формула Е

CEO-то на Формула Е Джеф Додс обеща да дари $250 000 за благотворителност. Условието е Макс Верстапен да не спечели нова световна титла. Пилотът на Ред Бул е фаворит и за тазгодишното първенство в F1. Следователно шансовете Додс да направи такова щедро дарение са минимални.

Верстапен се намира в изключителна форма. 26-годишният състезател спечели последните три световни първенства. Верстапен наложи доминацията си след влизането на последните технически разпоредби

Миналата година Верстапен триумфира в 19 от общо 22 старта за целия сезон. По този начин той подобри собствения си рекорд за най-много победи в даден сезон. В допълнение, той счупи още няколко рекорди в F1.

Пилотът на Ред Бул е фаворит за спечелването и на тазгодишния шампионат. Така той ще продължи традицията на пилоти като Себастиан Фетел, Михаел Шумахер, Люис Хамилтън и Хуан Мануел Фанджо. Всички те са печелили четири поредни световни титли в F1.

Междувременно CEO-то на Формула Е Джеф Додс сподели какви са очакванията му за предстоящата кампания в F1. Според него, Верстапен ще спечели и тазгодишния шампионат без особени проблеми. В противен случай той обеща, че ще дари четвърти милион долара за благотворителност.

„Ако той не спечели, има още 19 пилоти, които ще го направят. Ако някой от останалите 19 пилоти спечели, ще дадем четвърт милион долара за благотворителна кауза по избор на пилота, който спечели“, сподели Додс в интервю за TNT Spots.

CEO-то на Формула Е вярва, че има малък шанс Верстапен да не успее да спечели титлата след доминиращата му кампания през миналата година. Той не пропусна да сравни конкурентоспособността, наблюдавана във Формула Е с тази в F1. Докато във Формула 1 само трима пилоти спечелиха състезания миналата година, то във Формула Е техният брой беше седем

„Няма да е най-лошият ден в офиса, ако дадем куп пари за благотворителност. Но аз съм абсолютно сигурен, че Макс ще спечели този сезон“, каза Додс пред Джърмейн Джинас. Бившият британски футболист е анализатор на FE.

„За мен като фен на Формула Е и F1 е ясно, че ще се появя в Сао Пауло [за следващия кръг на Формула Е.] Аз управлявам Формула Е, вие също сте в този екип. Въпреки това никой от нас няма представа кой ще спечели това състезание. Така че съм доста развълнуван от това.“

„Като фен на F1 знам, че сезонът ще започне много скоро и аз ще го гледам. Да, ще има фанфари и всичко, което го съпътства, но вече абсолютно знам кой ще спечели. Не можеш да спечелиш 19 от [22] състезания в един сезон, да отидеш в почивка, да развиеш малко автомобилите, да се върнеш за следващото и да не го спечелиш. Просто не го виждам“, завърши главният изпълнителен директор на Формула Е.


Има редица пилоти, които искат да детронират Верстапен през този сезон- Люис Хамилтън, Шарл Льоклер, Фернандо Алонсо и др. Всички те обаче трябва да разполагат с автомобили, които да им позволят да се борят с нидерландеца.