Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цолов научил много от първите два F3 старта, надява се да вземе...

Цолов научил много от първите два F3 старта, надява се да вземе точки в Австралия

1804
0

Никола Цолов дебютира миналия уикенд във Формула 3. Той завърши 26-ти в спринта и бе 15-ти в основното състезание на пистата Сахир в Бахрейн. 16-годишният български пилот трябваше да се пребори с наказания, инциденти със съперници на пистата, допълнителен бокс за смяна на нос и неработещ DRS, но заяви, че е доволен от дебюта си.

„Научих много от първите два старта“, коментира Цолов

„Във Формула 3 разликите са много малки и квалификацията е супер важна. В първата си квалификационна сесия останах едва 16-ти. Но все пак беше добре, тъй като съм намалил наполовина разликата с най-бързите в квалификацията. Непосредствената ми цел за началото на сезона е да спечеля точки. Надявам се, че това ще стане в Австралия, тъй като в Бахрейн в състезателно темпо се движех със скоростта на пилотите в топ 5 и това е окуражаващо.”

От отбора на Никола Цолов АРТ Гран при коментарът бе, че представянето не е точно желаното, но има обещаващи знаци.

„Първият състезателен уикенд за екипа ни във Формула 3 приключи. Не постигнахме точно очакваните резултати, но има хубави, обещаващи знаци за идващите надпревари. Оставаме фокусирани, работим упорито и ще се върнем на писта в Мелбърн по-силни от всякога.“

Следващият кръг от сезона във Формула 3 ще е на пистата Албърт парк в Мелбърн. Тазгодишните F3 надпревари са част от поддържащата програма на стартовете от Формула 1. Гран при на Австралия е трети кръг от сезон 2023 и състезателният уикенд е от 31 март до 2 април.