Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Цунода се надява на точки в домашната си Гран при

Цунода се надява на точки в домашната си Гран при

275
0
Юки Цунода
Юки Цунода, снимка Ред Бул Контент Пуул

Юки Цунода се надява на точки в домашната си Гран при. Пилотът на Виза Рб ще потегли от десета позиция в утрешната надпревара на Сузука. Японецът иска да зарадва всички свои сънародници, дошли да го подкрепят по трибуните. Съотборникът на Цунода Даниел Рикиардо същи си пожела класиране в зоната на точките.

Цунода показа много добро темпо от началото на уикенда в Япония. 23-годишният пилот влезе в топ 10 по време на петъчните тренировки. Днес Цунода остана девети в последната свободна тренировка и даде сериозна заявка за квалификацията на домашната за него писта

Пилотът на Виза РБ прескочи безпроблемно първата част от квалификационната сесия в Япония. После той успя да мине напред в Q2 и беше много щастлив от това. В крайна сметка той даде десето време в последния сегмент от квалификацията. Така той ще потегли от челната десетка за втора поредна надпревара след Мелбърн.

Целта на Цунода в неделя е да намери място в топ 10. Досега пилотът на Виза РБ не е печелил точки в домашната си надпревара. Заради това той се надява да прекъсне тази негативна серия и да зарадва всички фенове по трибуните на Сузука.

„Този път усетих малко напрежение, няма да лъжа. Все пак успях да премина в Q3“, каза Цунода.

„Не беше лесно. Като цяло самата квалификация не беше толкова лесна, колкото очаквах. Бих казал, че се борих с баланса. Но като отбор свършихме фантастична работа. Даниел е точно зад мен, така че мисля, че можем да си поиграем със стратегията или с каквото и да е и да се опитаме да спечелим точки“, добави състезателят на Виза РБ.

Цунода ще даде всичко от себе си, за да гарантира, че ще вземе точки за втори пореден път от началото на сезона и за първи пред домашна публика.

„Мисля, че имаме добър шанс да спечелим точки, защото мисля, че единият Астън Мартин [на Ланс Строл] – не знам какво му се е случило – но той изостана.“

„Ще се опитаме да вземем колкото се може повече точки. Дори и една точка ще има голямо значение. Изглежда сме по-далеч в сравнение с тим като Мерцедес. Но все пак ще се опитаме да направим колкото се може повече, за да спечелим точки. Да вкараме двата автомобила биха в топ 10 би било перфектно“, завърши Юки Цунода.

Същевременно Даниел Рикиардо финишира 11-ти в квалификацията на Сузука. Австралиецът беше на по-малко от една десета спрямо Цунода. Рикиардо също си пожела да спечели точки в утрешната надпревара. Така той ще успее да стабилизира представянето си и да гарантира мястото си в отбора за по-дълго време

„Днес изпитвам смесени емоции. Има малко разочарование, но също така е окуражаващо да сме толкова близо до Q3 след трудното начало на годината. Днешната квалификация беше добра, особено като се има предвид, че вчера имах само няколко обиколки, при това във влажни условия“, каза Рикиаро.

„Направих няколко добри обиколки тази сутрин в FP3 и след това работих усилено, за да намеря тези няколко десети за квалификацията. Доволен съм, че сме почти там, но отново не влязоха в Q3. Разочароващо да отпаднем само с половин десета, тъй като щеше да е хубаво да я дадем на момчетата днес.“

„След вчерашния ден със сигурност виждаме някои позитиви, които са окуражаващи. За утре състезателното темпо е наред и ще стартирам от чистата страна на стартовата решетка. Наистина смятам, че точките са възможни. Ще се стремя да бъда в топ 10 както в обиколка 1, така и в обиколка 53“, завърши Даниел Рикиардо.