Начало Дакар Desafio Ruta 40: Мораеш спечели втория етап, Ал-Атия и Ал-Раджи зад него

Desafio Ruta 40: Мораеш спечели втория етап, Ал-Атия и Ал-Раджи зад него

6
0
Лукаш Мораеш
Лукаш Мораеш, снимка A.S.0./E.Bauer/DPPI

Лукаш Мораеш спечели втория етап от тазгодишното издание на Desafio Ruta 40. Пилотът на Тойота измина 423-километровата отсечка за 4 часа, 8 минути и 14 секунди. Втори на само 22 секунди остана Насер Ал-Атия (Nasser Racing), следван от победителя в първия етап Язид Ал-Раджи (Overdrive Тойота).

Desafio Ruta 40 е четвърти кръг за сезон 2024 в световния рали рейд шампионат на ФИА и ФИМ (W2RC). Състезанието се провежда на територията на Аржентина и приема втория си старт от W2RC. Екипажите ще изминат пет специални етапа с обща дължина от над 3000 км. Рали рейд надпреварата е базирана около провинция Кордоба

Днес се проведе втория специален етап от Desafio Ruta 40. Той беше с дължина 423 км от Кордоба до Сан Хуан. Подобно на предишната отсечка, екипажите трябваше да се справят с многото чакъл и камъни по тежките пътища.

Днес най-бърз беше Мораеш. Бразилецът показа много добра скорост и нямаше наказания заради превишаване на скоростта в някои участъци. Това беше първи етапен успех за Мораеш, благодарение на който той влезе в борбата за челните места. Зад него завършиха претендентите за победата Ал-Атия и Ал-Раджи.

Четвърти и пети в днешния етап на Desafio Ruta 40 останаха съотборникът на Мораеш Сет Кинтеро, както и Себастиан Халперн (X-Raid Мини). Шестото място остана за Кристиан Баумгарт (X Rally Team), следван от Денис Кротов (Overdrivе Тойота). В челната десетка попаднаха още пилоти като Роки Бацюшка (Can-Am Factory Team), Марсело Гасталди (BBR) и Николас Кавилиасо (Таурус). Малко по-назад остана Хуан Крус Якопини (Overdrive Тойота).

Ал-Раджи запазва първото място след двата етапа от Desafio Ruta 40. Веднага зад него са Ал-Атия и Мораеш, които също имат шансове за победата.

При мотоциклетистите победата във втория етап на Desafio Ruta 40 отиде при Адриан Ван Беверен с Хонда. Зад него се класираха Скайлър Хоус (Хонда) и Себастиан Бухлер (Hero). Четвърти и пети бяха Тоша Шарейна (Хонда) и Рос Бранч с мотор на Hero. Шести и седми се наредиха Рики Брабек и Ромейн Дюмонтие също с машини на Хонда. В топ 10 попаднаха още Сам Съндърланд (GasGas), Пабло Кентания (Хонда) и Едгар Андевол с КТМ.

Във временното класиране Ван Беверен води пред Шарейна и Брабек.