Начало Рали Димитър Илиев и Янаки Янакиев наградени от ФИА за спечелването на ...

Димитър Илиев и Янаки Янакиев наградени от ФИА за спечелването на Източноевропейската купа

224
0
Митко Илиев

Българският пилот Димитър Илиев, състезаващ се за отбора на „VIVACOM Rally Team“ с Skoda Fabia S2000 вчера получи наградата си като победител в Източноевропейската купа. Освен това той бе един от 34-мата състезатели, намерили мястото си в приоритетния списък на FIA. Това ще осигури на Митко по-преден стартов номер в състезанията от ERC(E), в които той ще вземе участие и тази година.

След като на 17 декември 2011 г. тандемът Димитър Илиев и Янаки Янакиев получи приза си от БФАС като шампион на България за убедителната победа през изминалия сезон, вчера в градчето Фрайщад, намиращо се в Австрия, членове на FIA им връчиха награда за спечелването на Източно-европейската Купа. Своите награди получиха и чехът Вацлав Пех (1-во място за централна Европа), Юхо Ханинен (1-во място за югозападна Европа) и италианецът Лука Росети, който за трети път стана европейски шампион.

„Това отличие е още едно доказателство, че изминалата година бе много добра за нас“, сподели Митко Илиев. „То ми вдъхва известна увереност и нямам търпение новият сезон да започне.“