Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дуън завърши успешно първия си тест с А522

Дуън завърши успешно първия си тест с А522

20
0
Джак Дуън
Джак Дуън, снимка Алпин

Джак Дуън завърши успешно първия си тест с А522. Австралиецът направи солиден брой обиколки през двата дни, които прекара на пистата Зандвоорт. Това беше първият тест, който Дуън направи с болида на Алпин от 2022 г.

Дуън кара на пистата в Зандвоорт тази седмица като част от първата програма на Алпин за тестване на предишни автомобили (TPC) през 2024 г. 21-годишният пилот беше зд волана на Алпин A522, използван през сезон 2022 в F1

Тестът се проведе в рамките на два дни. По време на тях Джак и екипът за състезателна поддръжка се запознаха с Алпин А522 преди натоварената програма през тази година.

Тестовата програма на Джак е ключов компонент от задълженията му като официален резервен пилот на отбора. Тази година австралиецът няма активна състезателна програма. Той призна, че е отхвърлил оферти да се състезава в други шампионати и е изцяло фокусиран върху F1. Освен провеждане на тестове с по-стари болиди, Дуън прекарва голяма част от времето си в симулатора в Енстън. Освен това той участва и в маркетинговата дейност на екипа и е в бокса по време на състезателните уикенди от Формула 1. Дуън също така е готов да замести при нужда Естебан Окон или Пиер Гасли.

Тестът в Зандвоорт е втори за Джак за 2024 г. През февруари той кара Алпин A521 на пистата в Барселона. Това е автомобилът, с който Окон донесе първия успех за Алпин в Гран при на Унгария 2021.

Дунъ кара за първи път Алпин A522 в уикенда на Гран при на Мексико Сити през 2022 г. Тогава той се включи в първата свободна тренировка. След това той се върна в автомобила по време на финалния рейс уикенд за сезона в Абу Даби. Дуън и тестовият екип на Алпин ще се появят на пистата в Австрия с А522 следващия месец. Датата на теста ще бъде обявена своевременно

„Беше невероятно да се върна на пистата с A522 и да управлявам автомобила за първи път на пистата Зандвоорт. Прекарахме страхотни два дни и това беше невероятна възможност да разполагаме с цялата писта“, сподели Дуън.

„Управлението на този автомобила от новата генерация означаваше, че това е супер важен тест. Той даде възможност на екипа за състезателна поддръжка да се учи, задълбочавайки както техните, така и моите знания, докато свикваме с модерните машини от F1.“

„Успяхме да се разминем с лошите метеорологични условия и през двата дни и имахме безпроблемно протичане. Искам да изкажа огромни благодарности на екипа за цялата им упорита работа, за да се случи това нещо. Благодарен съм за цялата им подкрепа и отдаденост в подготовката и по време на този тест. Очаквам с нетърпение скоро да изляза отново на пистата с тях“, завърши Джак Дуън.