Начало Moto News Дукати представи мотора си за сезон 2021

Дукати представи мотора си за сезон 2021

475
0
Джак Милър и Франческо Баная, снимка Дукати
Отборът на Дукати официално представи мотора си за сезон 2021 в MotoGP на специално онлайн събитие в сайта на марката, както и в социалните мрежи. На церемонията присъстваха новите пилоти на екипа Джак Милър и Франческо Баная, главният изпълнителен директор на Дукати Мотор Холдинг Клаудио Доменикали , генералният мениджър на Дукати Корсе Луиджи Дал’Иня и вицепрезидентът на Леново Лука Роси. 

Мотоциклетите Моторите Десмоседичи GP21 са с ново оцветяване и леки промени спрямо миналогодишната си версия. Новият главен спонсор ще бъде китайският технологичен гигант Леново. Първото състезание на тези машини ще бъде в края на март на катарската писта Лосаил.


Доменикали сподели, че отборът няма търпение да започне новата кампания и е готов да се бори за челните позиции във всяко едно състезание.

„С нетърпение очаквам старта на сезон 2021. Миналта година спечелихме титлата при конструкторите, въпреки многото проблеми, с които се сблъскахме. През тази година има много нови лица в тима, като започнем с пилотите. Джак Милър и Франческо Баная са млади и много талантливи състезали. И двамат имат опит с мотор на Дукати в отбора на Прамак. Също така разполагаме с двама бивши шампиони в клас Мото2 в лицето на Йохан Зарко и Енеа Бастианин. Другите нови попълнения в семейството на Дукати са Хорхе Мартин и Лука Марини, които също са готови да покажат на какво са способни. Очаквам да се борим за победи още в първия старт в Катар“.

Клаудио Доменикали, сннмка Дукати
Лука Роси заяви, че е много щастлив от продължаването на партньорството между Леново и Дукати.

„Очаква се глобалният пазар на моторните спортове да нарастне с 10 % годишно до 2025. Затова марки като Леново и Дукати, коитоимат общи интереси като висока скорост, голяма производителност и големи иновации решиха да издигнат партньорстовото си на най-високо ниво. Целта ни е Дукати да стане водеща технологична сила в MotoGP“.

Джиджи Дал’Иня посочи, че старта на новата кампания ще бъде много специален момент за него.

„Стартът на нова кампания винаги е специален за мен, особено през тази година. Имаме двама млади пилоти в лицето на Милър и Баная. И двамата имат натрупан опит с мотора на Дукати и мисля, че имаме потенциал да сме в борбата за титлите. Според тазгодишните правила не успяхме да променим голяма част от машината. Въпреки това през зимата работихме много здраво и сме готови за първия старт в Катар. Също така ще можем да разчитаме на по-голяма подкрепа от Леново и съм сигурен, че ще постигнем много успехи и да носим много радост на всички дукатисти по света“.

Джиджи Дукати
снимка, Дукати

 

Милър все още не може да повярва, че най-накрая е заводски пилот на Дукати.

„Не мога да опиша емоциите, които изпитвах докато бях с новия мотор и костюм. Все още не мога да повярвам, че ще съм част от заводския екип на Дукати. Изминах дълъг път, докато стигна до тук и в момента съм много мотовиран да покажа на какво съм способен. Нямам търпение да започна това ново приключение и да запиша възможно най-добър резултат“.

Баная обясни, че да кара за италианската марка е като сбъдната мечта за него.

„Сезон 2021 ще бъде много важен за мен, защото за пръв път ще съм част от заводски отбор. Това е като сбъдната мечта за мен. Очакванията към мен са големи и ще дам всичко от себе си, за да постигна целта на тима. Сигурен съм, че разполагам с всичко необходимо, за да съм конкурентен от самото начало“.

Милър и Баная
Франческо Баная, и Джак Милър, снимка Дукати