Начало Рали Два дни до началото на рали България 2010

Два дни до началото на рали България 2010

64
0

Само заради едно единствено нарушение от страна на публиката рали България 2010 може да бъде спряно, обясни президентът на Българската федерация по автомобилен спорт Георги Янакиев. По тази причина на официалната пресконференция преди предстоящата надпревара той призова всички зрители да спазват стриктно правилата при провеждането на автомобилни състезания.

До началото на рали България остават само два дни. По този повод бе организирана пресконференция, на която специално поканен бе министърът на спорта Свилен Нейков.

Рали България е необходимо за държавата ни, тъй като така ще нарасне рейтингът й – сподели Нейков и допълни – Надявам се като домакин България да предостави перфектни условия за провеждане на надпреварата, а от друга страна безопасността да бъде на ниво. Очаквам, че ще има много зрители. Стискам палци на г-н Янакиев всичко да премине добре и ралито да пожъне невероятен успех.

Според официалните данни до вчера (5 юли 2010 г.) са продадени билети за рали България на обща стойност 22 хил. лв. Очакванията на организаторите са обаче общите продажби да надхвърлят 100 хил. лв.

Също така стана ясно, че в последния момент е решено рали България да бъде кръг от националния рали шампионат. По тази причина ще има две отделни зони за зареждане – едната за колите от WRC, а другата за участващите в българския шампионат.

По отношение на пътната подготовка и всички останали подробности от това естество, организаторите увериха, че всичко е по план. Маршрутите на скоростните отсечки са асфалтирани, поставени са нови мантинели, доста нови пътни знаци и т. н.

През всеки от дните на рали България ще има 320 стюарда, 300 полицая, отделно ще бъдат ползвани услугите на охранителна фирма, 50 човека, които ще продават билети и още доста хора, които ще бъдат ангажирани в различни сфери, за да бъде реализирана рали надпреварата.

След приключването на рали България всяка подробност от неговото провеждане ще бъде описана в специален доклад. От въпросната оценка, която ще получи нашето състезание, зависи дали то може да се надява някога отново да домакинства кръг от WRC.