Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джовинаци: Моментът за Ферари не бе точно сега

Джовинаци: Моментът за Ферари не бе точно сега

1731
0
Антонио Джовинаци, Пиеро Ферари
Антонио Джовинаци и Пиеро Ферари; снимка: Алфа Ромео

Антонио Джовинаци бе сред имената, които доста време се свързваха с Ферари преди от Скудерията да обявят привличането на Карлос Сайнц на мястото на Себастиан Фетел. Тимът от Маранело и четирикратният световен шампион се разделят в края на 2020 г. Джовинаци пък е единственият италиански пилот в F1 понастоящем. Той е кадър на академията на Ферари за млади таланти, но заяви, че моментът не е бил подходящ да стане част от тима в F1.

„Все още съм част от семейството и бях наистина щастлив, че поне се мислеше за възможност да заема мястото. По време на кариерата си винаги съм се борил за всичко. И смятам, че може би моментът (за Ферари) не бе точно сега, след 23 Гран при“, обясни Джовинаци

„Израснах много през миналата година, но този сезон дори още не сме се състезавали, така че ситуацията е наистина сложна за мен. Още съм млад и ще продължа да се боря, да работя упорито, за да получа такъв шанс.“

„Знам, че Шарл [Льоклер] също имаше само един сезон зад гърба си, когато отиде във Ферари. Ние обаче имахме проблеми с колата си през втората половина от сезона. Така че аз отбелязах подобрение като състезател, но резултати налице нямаше. Оставам обаче част от Скудерията. Матия [Биното] каза, че ще продължат да ме наблюдават, което е страхотно. Сигурен съм, че можем да постигнем много заедно с Алфа Ромео. Това е и основната ми цел в момента“, добави той пред Скай Спортс.

Биното обясни по-рано, че уважава много Джовинаци, но за него е твърде рано да стане част от Ферари

„Трябва да продължи да се развива. Ние ще му помагаме. Той е част от плановете ни, но му е нужен още опит“, допълни шефът на Скудерията.

Междувременно дори се появи информация, че ако представянето на италианския пилот през сезон 2020 не е достатъчно добро, той би могъл да бъде заменен от Мик Шумахер. Бившият F1 пилот Ник Хайдфелд каза, че според него Джовинаци не е особено силен и не би се изненадал да види Мик зад волана на Гран при болид.

„Хубавото е, че семейство Шумахер са напълно наясно как да постъпят, за да не се окаже Мик във Формула 1 твърде рано“, каза още Хайдфелд.