Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Мик Шумахер да забрави тази мечта, че ще се върне да...

Екълстоун: Мик Шумахер да забрави тази мечта, че ще се върне да кара във Формула 1

6923
0
Мик Шумахер, Корина Шумахер
Мик и Корина Шумахер; снимка: Майкъл Потс

Бърни Екълстоун отново препоръча на Мик Шумахер да си търси място извън Формула 1 и да се откаже от идеята, че може да се върне в Гран при като титуляр. 92-годишният британски милиардер коментира пред RTL, че според него е време 24-годишният пилот да се насочи към друга дисциплина.

Мик Шумахер да забрави тази мечта, че ще се върне да кара във Формула 1. Рано или късно всички сме се събуждали от някакъв такъв сън. Трябва да го приеме и да започне да мисли за алтернативите, да се опита да преследва нещо друго“, заяви Екълстоун

„Според мен Мик имаше нужда от някого, който наистина да го води към успех и да се грижи за него през цялото време. Майка му [Корина] и мениджърката (Сабине Кем) не са хората, които са в състояние да сторят това. Те могат да му помогнат в много отношения, но не и да изгради кариера като пилот във Формула 1“, каза още той.

Бърни коментира и случая с генерираното посредством изкуствен интелект интервю с Михаел Шумахер. То бе публикувано в немското издание Die Aktuelle. Материалът предизвика скандал, вследствие на който главната редакторка бе уволнена.

„Не мисля, че точната дума за случая е криминално (поведение). Но е жалко, че са прибегнали до подобно нещо, за да продават един вестник. И подобни случаи се преживяват изключително трудно от семейството“, каза Екълстоун.

Семейство Шумахер пази изключително внимателно Михаел, който няма публична поява от инцидента си на ски в края на 2013 г.

Наскоро Еди Джордан, с чийто отбор Михаел дебютира в F1, коментира, че ситуацията е превърнала Корина Шумахер в отшелничка

„Цялата ситуация е ужасяваща за Мик и Корина. Вече изминаха почти 10 години, а Корина не може да отиде на парти, да излезе на обяд или нещо подобно. Като затворничка е, защото всички ще искат да говорят с нея за Михаел, а тя няма нужда да ѝ се напомня непрекъснато“, каза Еди Джордан.