Начало WRC News Екипажите на Хюндай доволни от свършената във Финландия работа

Екипажите на Хюндай доволни от свършената във Финландия работа

100
0
Андреас Микелсен, рали Финландия, Хюндай
Андреас Микелсен; снимка: Хюндай Моторспорт

Тимът на Хюндай записа сравнително добър резултат в рали Финландия – Андреас Микелсен завърши четвърти, Тиери Нювил и Крейг Брийн заеха съответно шеста и седма позиция. От отбора отчетоха, че са взели ценни точки и екипът задържа аванса си от 24 пункта в подреждането при конструкторите.

Микелсен води битка със Себастиен Ожие за четвъртото място. Двамата се сменяха на тази позиция през втория ден от състезанието. Норвежецът в крайна сметка надделя в неделя, когато взе трета победа в отсечка за уикенда. Освен това се класира трети в пауърстейджа, което му донесе бонус точки.

„Четвърто място – не е подиум, но означава много за мен”, коментира Микелсен

„Водихме изключително оспорвана битка със Себастиен през голяма част от ралито. Борбата бе за всяка десета от секундата и продължи до самия финал. За щастие имахме нужната скорост и увереността, за да се справим. Това рали ми е било трудно в миналото и е страхотно, че свършихме добра работа. Чувствах се чудесно в колата през целия уикенд, дадохме и доста силни времена. Всичко това се дължи на усилията на Хюндай Моторспорт в продължение на много месеци. Имахме някои новости за колата за това рали, които помогнаха специално на моя стил на каране. Пак се чувствам като себе си!”

Началото на ралито бе трудно за Тиери Нювил, който в крайна сметка завърши шести благодарение подкрепата на Брийн

Белгиецът скъси разликата спрямо Ожие на три точки.

„Дадохме всичко от себе си и е важно да се фокусираме върху позитивите”, каза белгиецът. „Взехме важни и за двата шампионата точки. Не можехме да сторим повече. Колата бе с подобрено поведение на чакъл, което е окуражаващо. Тестът ни преди надпреварата не бе особено добър, така че в началото имахме известен проблем с установяването на ритъм. Това наистина предопредели представянето ни.”

Крейг Брийн
Крейг Брийн; снимка: Хюндай Моторспорт

Хубавата изненада в рали Финландия бе Крейг Брийн

Той направи силен дебют с i20 Coupe WRC.

„Трябва да кажа, че беше невероятно рали. Страшно благодарен съм за възможността да се върна на това ниво. Беше страхотно да съм част от екипа на Хюндай. Веднага се почувствах комфортно в колата. Знаехме какво трябва да свършим и смятам, че се справихме със задачите си”, каза Брийн.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter