Начало WRC News Еванс начело в Португалия след удар на Танак

Еванс начело в Португалия след удар на Танак

411
0
Елфин Еванс
Елфин Еванс, снимка: Тойота

Елфин Еванс се оказа начело в рали Португалия, след като От Танак претърпя инцидент и отпадна от надпреварата

Дани Сордо (Хюндай) заема второто място в края на втория ден от четвъртия кръг на световния рали шампионат. Трети е съекипникът на Еванс в Тойота Себастиен Ожие, който е на над минута зад уелсеца.

Танак започна вихрено деня, твърдо решен да увеличи максимално преднината си, тъй като бе само на 6 секунди пред Еванс. Световният WRC шампион за 2019 г. спечели първите три отсечки в събота. Еванс взе SS12, след което От отново бе най-бърз – успехът в SS13 бе №250 за него във WRC етап. Предпоследната отсечка за деня обаче се оказа съдбоносна за естонеца. Той имаше 22,4 секунди аванс пред Еванс преди SS14. Не бе ясно какво точно се е случило в състезателната дистанция, но резултатът бе счупено задно дясно окачване на автомобила. Малко след спирането на Танак от Хюндай съобщиха, че това е краят на деня за него. Колата тепърва трябваше да бъде прибрана и проверена.

Това бе втори много сериозен удар за тима от Алценау след вчерашната катастрофа на Тиери Нювил

Белгиецът се елиминира от битката, излитайки от трасето, след като се опита да вземе завой с твърде висока скорост. Това остави само Дани Сордо в челото да продължи битката за Хюндай.

Също в SS14 Кале Рованпера получи технически проблем и рязко намали темпото. Това направи борбата Адриен Фурмо и Гас Грийнсмит особено интересна, тъй като внезапно се озоваха пети и шести. Такамото Кацута пък може да се пребори утре с Ожие за подиума – разликата между тях е 1,5 сек.

Сордо взе последната отсечка за съботата. След финала й Еванс дори каза, че е шокиран от темпото на испанеца в състезателната дистанция. В крайна сметка разликата помежду им преди неделните шест етапа (един от които е прочутото Фафе) е 10,7 сек.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.