Начало WRC News Еванс пропуска и рали Германия

Еванс пропуска и рали Германия

143
0
Елфин Еванс
Елфин Еванс; снимка: М-Спорт

Принудителното отсъствие на Елфин Еванс ще продължи и в рали Германия, след като уелският пилот на М-Спорт пропусна кръга във Финландия. Причината бе, че удари лошо гърба си при приземяване след скок по време на участието си в Естония през лятната пауза в световния шампионат (WRC).

„Съжалявам да го съобщя, но няма да се състезавам в рали Германия”, написа Еванс в Туитър.

„Наистина е разочароващо да пропускам надпревари в този ключов момент от сезона, но трябва да се вслушаме в експертите и да сме сигурни, че контузията е напълно излекувана. Едва тогава ще се върна в ралитата, за да съм конкурентоспособен.”

„Смятам, че със Скот (Мартин – навигаторът му, б.а.) направихме солиден старт на сезона и върша всичко по силите си, за да подпомогна процеса.”

Гас Грийнсмит замести Еванс във Финландия. Надпреварата бе втора за него с WRC-автомобил. Британецът катастрофира през последния ден от ралито. За Германия в М-Спорт ще избират между него и Ерик Камий. Малкълм Уилсън и Ричард Милнър може да заложат и на Хейдън Падън. Новозеландецът трябваше да кара във Финландия с М-Спорт, но претърпя тежък удар преди състезанието. Удари се в камък на излизане от сляп завой с висока скорост. Тогава Милнър бе категоричен, че вината за инцидента не е на Падън. С Уилсън бяха обмисляли варианти как Хейдън все пак да кара във Финландия, но не успяха да намерят решение.