Начало WRC News Еванс води пред Ожие след първия ден на рали Монца

Еванс води пред Ожие след първия ден на рали Монца

514
0
Елфин Еванс
Елфин Еванс; снимка: Тойота

Елфин Еванс води с минимална преднина от 1,4 сек пред Себастиен Ожие след първия ден на рали Монца. Двамата пилоти на Тойота останаха единствените претенденти за титлата в тазгодишния световен рали шампионат (WRC). Французинът поведе в началото на 12-ия, последен кръг от първенството за 2021 г. Уелският му съотборник не се предаде и излезе пред него в шестата отсечка.

„Беше чудесен ден. Чувствах се по-добре в сравнение с миналата година, но условията пак са сложни, особено като стартираме в отсечките със студени гуми.“

„Прекрасно е да водиш след първия ден, но утре тепърва ни предстои работа по планинските отсечки“, сподели Еванс

Ожие каза, че е доволен от петъка.

„Мисля, че сутринта направихме добро каране. Следобед имахме малък проблем, а освен това и намалихме леко темпото. Не поехме никакви рискове по шиканите. Така че всичко е наред“, добави седемкратният световен шампион.

Трети, на 21,6 сек зад Еванс, е Тиери Нювил. Пилотът на Хюндай взе шестата отсечка от ралито.

„Бих казал, че сме доволни от представянето си. Сутринта натискахме много здраво, бяхме почти на ръба и усещането бе добро. Карането ми харесваше, но времената просто не се получаваха. По принцип колата е бърза в сложни условия, но този път не стана така и честно казано, не знам защо. Дори в Испания имахме скорост на мръсните участъци. Изглежда изтървахме нещо сутринта. На пистата скоростта си е налице. Да видим какво ще стане в утрешните планински отсечки“, коментира белгиецът.