Начало Рали Евроспорт е възможният нов организатор на Световния рали шампионат

Евроспорт е възможният нов организатор на Световния рали шампионат

81
0
WRC,Себастиен Льоб

Ако се вярва на последните информации, Световният рали шампионат вече може да си отдъхне. Според Аутоспорт е намерено решение за бъдещето на шампионата, което изглеждаше под въпрос след като промотърите от Promoter North One Sports (NOS) започнаха да изпитват сериозни проблеми. Само два варианта се смятаха като реални, като единия, с подкрепа на фирмата от катарски инвеститори пропадна. Така изглежда сега възможността, шампионата да се организира от телевизионния канал Евроспорт. Телевизията смята да промени отразяването на шампионата и по този начин да привлече повече публика към събитията.

Паневропейската медия потвърди още в петъчния ден, че са готови да водят разговори с ФИА относно организирането и провеждането на Световния рали шампионат в момента, в който федерацията разтрогне договора с NOS. Чрез своята дъщерна фирма, Eurosport Events, вече бе организиран шампионата Intercontinental Rally Challenge (IRC) през 2006 г., който се утвърди в последните години като втора дивизия на рали спорта.

„Обещахме на ФИА, че няма да ги оставим в бедa“, заяви пред Франсиско Рибейро от Евроспорт пред Аутоспорт. „В момента друга фирма има договор за организирането на шампионата и ние няма да се намесваме, докато договора е валиден. Ако той бъде прекратен всичко е възможно. От ФИА зависи с кого ще води разговори. Те притежават шампионата и аз не мога да говоря от тяхно име. Със сигурност в скоро време ще имаме повече яснота.“