Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари бяха по-бързи от нас днес, заяви Хамилтън

Ферари бяха по-бързи от нас днес, заяви Хамилтън

1550
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Спас Генев

Тимът на Мерцедес изкара необичайно труден ден днес в Австрия. Валтери Ботас катастрофира тежко, но дадено по-рано от него време го класира втори в следобедната петъчна тренировка на Ред Бул Ринг. Съотборникът му Люис Хамилтън записа четвърто постижение.

„Денят за мен премина без сериозни проблеми, въпреки че счупих две предни крила по бордюрите. Същото се случи и с доста други пилоти”, отбеляза Хамилтън

„Тази година изкарваме голяма част от обиколката на пълна газ. Дори в завои като шести и седми, девети и десети – всички те са доста бързи със сегашните коли. Цял ден ровичкахме настройките в опит да ги подобрим. Ферари и Ред Бул изглеждат бързи. Особено Скудерията. Интересно ще е как ще се получат нещата утре. На това трасе времената винаги са много близки. Но пък тук има възможност да се доближаваш до съперниците, така че се надявам гумите да са издръжливи.”

Според англичанина темпото на Ферари на Ред Бул Ринг или е подобно на това на Мерцедес, или дори малко по-добро

„Те по принцип са много бързи на правите. Мисля, че Ред Бул са вдигнали скоростта с новия си двигател. Уикендът определено ще е истинско предизвикателство. Според мен Ферари бяха по-бързи от нас днес. Но няма проблем, ще продължим да се борим”, допълни Хамилтън.

Главният състезателен инженер на Мерцедес Андрю Шовлин каза, че балансът на F1 W10 не е бил особено добър в първата тренировка.

„Имахме проблем да балансираме реглажите така, че колата да върви добре и в ниско- и във високоскоростните секции на трасето. В паузата между сесиите имахме добър напредък и пилотите следобед бяха по-доволни. Валтери за съжаление не можа да изпробва гумите медиум заради катастрофата си. Нещата при Люис се получиха по-добре. Той работи със софт и хард и изпълни предварителната си програма. Тук изглежда не сме толкова конкурентоспособни, колкото във Франция, но това не е изненада. Очакваме да стане още по-горещо. Това ще постави на изпитание колата и гумите, но се надяваме да стане интересно за феновете състезание”, обясни още Шовлин.