Начало Избрани Ферари потвърди привличането на нов спонсор

Ферари потвърди привличането на нов спонсор

1417
0
Ферари и Genesys
снимка, Ферари

Ферари потвърди привличането на нов спонсор. Италианският отбор подписа многогодишен договор с Genesys. Американската софтуерна компания има офиси в петдесет държави по света и е световен лидер в областта на преживяванията на клиентите.

Сделката на Ферари с Genesys идва в изключително подходящ момент. В началото на тази година Скудерията с раздели с компанията Velas. Причината за прекратяване на партньорството между двете страни е срива на крипто пазара. Очаква се двете компании да водят дела в съда тъй като се обвиняват взаимно за неспазване на договора помежду им. Според различни източници, сделката межди тима от Маранело и Velas е била за $30 млн. годишно.

„За съжаление споразумението с Velas беше прекратено предсрочно от нас. Не коментираме въпроси, които са предмет на спор и/или съдебно производство“, заяви говорител на Ферари пред Ройтерс.

Другият спонсор, който няма да е част от Ферари, е компанията за полупроводници Snapdragon. Сделката с тях е била за $25 млн. годишно. Предполага се, че Snapdragon може да се върне в Мерцедес, защото е дъщерна фирма на Qualcomm. Наскоро американците обявиха сътрудничество с екипа от Бракли.

Седалището на Genesys е Менло Парк, Калифорния. Новият партньор на Ферари се занимава с продажба на технологии за обслужване на клиенти и кол центрове на средни и големи предприятия. Това позволява на компаниите да задълбочат връзката с клиентите чрез облачни и цифрови технологии.

От Ферари обявиха, че логото на компанията ще бъде поставено на автомобилите, управлявани през този сезон от Шарл Льоклер и Карлос Сайнц. Американската компания също така ще работи заедно с Ферари и в програмата за състезания за издръжливост. Там Скудерията се състезава с новия хиперавтомобил 499P LMH.

„Радваме се, че Genesys се присъединяват към Скудерия като партньор на отбора и ще бъдат представени и в нашата програма LMH“, коментира главният изпълнителен директор на Ферари Бенедето Виня.

„Като още едно предприятие, фокусирано върху технологичното лидерство, те, както и ние, Genesis имат неуморен подход към непрекъснатото усъвършенстване и напредък. Знам, че синергията между нашите два бизнеса ще донесе огромна стойност и за двете страни“, добави Виня.

Междувременно Ферари ще представи новия си болид на 14 февруари. Скудерията също така отново ще разчита на резервните си състезатели Антонио Джовинаци и Робърт Шварцман. Бившият пилот на Алфа Ромео ще се включи и в премиерния клас на световния шампионат за издръжливост. Там той ще кара Ферари-AF Corse №51 заедно с Джеймс Каладо и Алесандро Пиер Гуиди. В същото време Ферари-AF Corse №50 ще бъде с екипаж Мигел Молина/Антонио Фуоко/Никлас Нилсен.