Начало Избрани Ферари ще изложи публично двигателя си от сезон 2021

Ферари ще изложи публично двигателя си от сезон 2021

1516
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Ферари ще изложи публично свой двигател от F1. Това ще се случи по време на специалната изложба на Формула 1 в Мадрид, която отваря врати в петък. По време на нея посетителите ще имат възможността да видят отблизо задвижващата система Ферари 065/6, използвана от Скудерията през сезон 2021.


F1 Exhibition е изложение, което е изцяло посветено на световния шампионат. Събитието се подготвя от F1 в сътрудничество с Round Room Live. Новата изложба ще отвори врати на 24 март и ще продължи до 16 юли. Мястото на събитието ще бъде комплекса Ifema Madrid.

Феновете, които посещават изложението на F1 могат да очакват да се доближат и до силовия агрегат на Скудерия Ферари за 2021 г. Ексклузивно показан на изложението, включването на този елемент бележи първото публично показване на силов агрегат на Ферари от 2013 г. насам.

Отборът от Маранело е известен с изключителната си тайна по отношение на дизайна и технологиите на своите двигатели. Скудерията е работила в тясно партньорство с екипа на F1 Exhibiton. Така ще се гарантира, че този шедьовър може да бъде предоставен на феновете след откриването на изложбата

Двигателят Ферари 065/6 ще бъде разположен в стаята „Revolution by Design.“ Хибридният агрегат от 2021-ва разполага с 1.6-литров V6 двигател с вътрешно горене с турбокомпресор, който е създаден специално за изложението. Той също така може да се похвали с два електрически мотора (MGUs) и Energy Store Pack (ES), който включва ES клетки и контролна електроника. Ферари 065/6 е по-мощен от първите силови агрегати от хибридната ера, започнала през 2014 г. Предполага се, че моторът на Скудерията може да генерира до 1000 к.с. при пълно натоварване.

„Развълнувани сме да обединим усилията си с F1 Exhibition, за да покажем нашия силов агрегат от 2021 г. Двигателят винаги е бил в основата на Ферари е бил създаден след безпрецедентно време, прекарано в разработване и фина настройка. Силовият агрегат е свидетелство за това колко фундаментално е това за успеха на отбора. Според тази технология заслужава да бъде показана на света. Ние сме развълнувани да дадем на посетителите рядък поглед върху такава важна част от нашето ДНК“, сподели директорът на Ферари Фредерик Васьор.

„Подобно на много отбори от F1, дизайнът, двигателят и развитието на мощността на Ферари са строго пазена тайна. За нас е огромна да имаме доверието на Скудерията. То ще ни позволи да споделим това грандиозно инженерство с нашите посетители. Ферари имат монументално наследство в развитието на автомобилния дизайн. Да се доближи до един от техните си силови агрегати е просто невероятно. Знам, че това ще бъде една от звездите на шоуто след неговото отваряне“, каза водещият куратор и продуцент на F1 Exhibition Тимъти Харви.

Новата 90-минутна изложба ще даде възможност на феновете да се запознаят с широка гама от невиждани досега артефакти и материали от най-легендарните отбори, експерти и личности в спорта. Те ще бъдат разположени в шест специално построени за тази цел зали

Освен двигателят на Ферари, тук ще бъдат показани и други интересни неща. Тук се включват останките от катастрофиралия болид на Ромен Грожан в Гран при на Бахрейн 2020, както и Алфа Таури AT01. Именно с този автомобил Пиер Гасли печели състезанието на пистата Монца през същата година