Начало Списание Ферари в центъра на вниманието

Ферари в центъра на вниманието

36
0

През зимната пауза тази година голяма част от вниманието на всички е насочено към Ферари.
Първо от Маранело излезе най-много информация за промените по болида. Мнозина са убедени, че практически го видяхме като външна форма още на последния тест в Абу Даби през 2011 г.и избрахме една от неговите снимки за корицата ни този месец. С голяма доза сигурност бяха потвърдени и много от решенията в болида, който официално излизаше в Маранело на 3 февруари.
Интересът бе допълнително подсилен от поредната среща на тима в Мадона ди Кампильо, където лошото настроение на звездата на тима Фернандо Алонсо накара мнозина да смятат, че вероятно успехът може и да не дойде отново, а това би разместило ужасно много пластовете в Италия в най-стария и популярен тим.
Залогът е огромен, а отговорността е върху плещите на англичанина Пат Фрай, който ще си тръгне, ако не успее, при това заедно с половин дузината свои колеги и почти сигурно със Стефано Доменикали.
Затова посветихме доста материали именно на Скудерията през този месец, още повече, че отново имахме разказа на наш колега и приятел от Мадона, портрет на Фрай и важна информация за новия болид.
Няма как обаче да пропуснем и подготовката на големите съперници от Макларън и Ред Бул, като в Уокинг отново всичко се изследва до най-малката подробност в прочутия симулатор на отбора, а Марк Уебър пак направи своя Челъндж, който не просто го зарежда с енергия, а и очевидно му дава специална мотивация.
Поглеждаме и към по-скромните екипи – надникваме при Сахара Форс Индия, които на практика спечелиха шампионата в средата на колоната и анализираме какво се случва с тима на Испания Рейсинг, който отново има нови собственици и не съвсем ясно бъдеще.
Историята ни връща към славните успехи на легендарния Емерсон Фитипалди, но определено този път имаме и много повече възможност да разкажем за онова, което се случва в нашия автомобилен спорт, успеха на Петър Ценков в рали Дакар, както и за началото на новия световен рали шампионат, стартирал в огромна турбуленция от проблеми.
От тук насетне динамиката ще се увеличава с всеки изминал ден, защото следват официалните представяния на болидите, тестовете и в средата на месец март – началото и на сезона във Формула 1 в Австралия.

Иван Тенчев