Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел: Смятах, че мога да съм по-бърз от Шарл

Фетел: Смятах, че мога да съм по-бърз от Шарл

2742
0
Себастиан Фетел
снимка: Ферари

Себастиан Фетел се качи на подиума, след като финишира трети в Гран при на Китай – зад съперниците от Мерцедес Люис Хамилтън и Валтери Ботас. По време на първата част от надпреварата той бе пропуснат от съотборника си Шарл Льоклер след нареждане от бокса на Ферари.

„Смятах, че мога да съм по-бърз от Шарл. Попитаха ме дали мога да вдигна скоростта. Отговорих, че според мен мога. След това малко се изненадах на чиста писта… Тоест не изненадах, а изпитвах известно затруднение. Трудно ми бе да намеря ритъм, затова блокирах колелата и пак загубих време. Започнах да се отдалечавам, след като установих темпо. Целта бе да опитам да настигна Мерцедес, но на този етап разликата вече бе доста голяма”, обясни Фетел.

„Радвам се, че стигнах подиума, но още от старта бе трудно да се поддържа скоростта на Мерцедес-ите. Битката с Макс [Верстапен] бе чудесно забавление, но целта бе да опитам да настигна Люис и Валтери. Те бяха прекалено бързи за нас днес, но поздравления за успеха им. Надявах се към края Шарл да изпревари Макс, но се оказа прекалено назад.”

Фетел също като съотборника си не се размина с въпроси относно тактиката със заповеди от бокса.

„В момента, в който се случи, знаех, че ще има такива питания. Не съм сигурен, че искам да отговоря, тъй като съм малко против начина, по който работите – взимате част от отговори от тук и там и ги представяте в погрешна светлина. Ако ме попитате след половин час в падока и получите откровен отговор, може да не го публикувате. Изглежда някои от вас – не всички, но някои – работят по този начин”, каза четирикратният световен шампион.